Ακόμα μία δύσκολη νύχτα πέρασαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν σε κάθε φωτιά που μαίνεται σε όλη τη χώρα περιμένοντας το πρώτο φως της ημέρας και τη συνδρομή από τα εναέρια μέσα.

Στην Κάρυστο υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης στους κατοίκους του Πλατανιστού. Είχε προηγηθεί η εκκένωση των οικισμών Πλατύς Γιαλός, Άγιοι, Λιβάδι και Καστρί.

φωτιά

Στη Ρόδο, όπου η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, η φωτιά μπήκε χθες στο Ασκληπιειο, καίγοντας σπίτια και καταστήματα. Η δύναμη που επιχειρεί στο νησί επικεντρώθηκε χθες να κρατήσει τις φλόγες μακριά από τα χωριά Μαλώνας και Μασσάρι και σήμερα αναμένεται ενίσχυση από την Αθήνα.

φωτιά

Συγκεκριμένα, 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα θα αφιχθούν στο νησί περίπου στις 10 το πρωί για να προστεθούν στην ήδη μεγάλη δύναμη των 266 πυροσβεστών και 55 οχημάτων.

φωτιά

Χθες, ζητήθηκε η εκκένωση των περιοχών Γεννάδι, Βάτι, Μαλώνας, Μάσσαρι και Κάλαθος μέσω μηνυμάτων του 112 που στάλθηκαν στους κατοίκους.

Σε ό,τι αφορά στην Κέρκυρα, υπήρξαν αναζωπυρώσεις στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού που πάντως δεν έγιναν απειλητικές για κατοικημένες περιοχές.