Η ιαχή «Free Britney» ηχεί δυνατά έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες από τις 23 Ιουνίου. Εκείνη την ημέρα ξεκίνησε η δίκη για το τέλος του conservatorship της Britney Spears από τον πατέρα της. Είναι όμως ένα τέλος που αυτή τη στιγμή δε διαφαίνεται στον ορίζοντα και αποτελεί έναν σαφή πόθο τόσο της τραγουδίστριας όσο και ημών των υπολοίπων.

Για 13 χρόνια η Britney δε μπορεί να ζήσει τη ζωή της. Της χορηγούν χάπια παρά τη θέλησή της, την οδηγούν σε συμπεριφορές που έκαναν το κοινό στο παρελθόν να την χαρακτηρίζει ως και τρελή και δεν της επιτρέπουν να διαχειριστεί ούτε δολάριο από τα περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια της περιουσίας που με δικό της κόπο έβγαλε.

Ακόμα χειρότερα, η Britney Spears θέλει από καιρό να παντρευτεί με τον σύντροφό της και να κάνουν παιδί. Όμως δεν της επιτρέπεται και μάλιστα φαίνεται ο πατέρας της να ζήτησε να της τοποθετηθεί μια ειδική συσκευή που αποτρέπει την κύηση.

Μετά από χρόνια που η Spears κρατούσε μια πιο διακριτική στάση και προσπαθούσε να περάσει μηνύματα στο κοινό μέσα από τις αναρτήσεις της στα social media, αποφάσισε να αποκαλύψει όλον της τον πόνο στις 23 Ιουνίου και να μιλήσει ανοιχτά για την ψυχική και σωματική κακοποίηση που έχει υποστεί από τον πατέρα της στο όνομα αυτού του νομικού όρου που λέγεται conservatorship και δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να είναι αποκλειστικός κυρίαρχος στη ζωή άλλου. Αν δείτε για παράδειγμα την ταινία I Don’t Care με τη Rosamund Pike στο Netflix, θα καταλάβετε πώς λειτουργεί.

«Είμαι εδώ για να απαγγείλω κατηγορίες. Είμαι θυμωμένη και θα φτάσω ως τα άκρα. Επιτρέπετε στον πατέρα μου να μου καταστρέφει τη ζωή. Πρέπει να τον ξεφορτωθώ και να τον καταγγείλω για κακή χρήση του conservatorship» είπε με λυγμούς απευθυνόμενη μέσω τηλεφώνου για 10 λεπτά προς την έδρα στην ακρόαση της 14ης Ιουλίου η Britney Spears.

«Δεν είμαι ένα τέλειο άτομο, αλλά ο στόχος τους είναι να με βγάλουν τρελή» ανέφερε προς τη δικαστή Brenda Penny η Spears. «Θέλω να κατανοήσετε πόσο χρόνο από τη ζωή μου έχουν πάρει υποχρεώνοντας με να κάνω αυτά τα ψυχολογικά τεστ που δε βγάζουν κανένα αποτέλεσμα. Φοβάμαι τον πατέρα μου. Πάντα φοβόμουν ότι θα εμφανιστεί κάπου μεθυσμένος και θα με εξευτελίσει»

Αυτά της τα λόγια ίσως να συνετέλεσαν στην πρώτη νίκη που πετυχαίνει από το 2008 απέναντι στον πατέρα της Jamie και το σύστημα που έφτιαξε για να την μανιπουλάρει. Μέχρι χθες η Britney είχε ως εκπρόσωπο έναν δικηγόρο που όριζε ο πατέρας της, καθώς αυτό προβλέπει το conservatorship και παρά την 20λεπτη ομιλία της στην πρώτη ακρόαση, φαινόταν πως το δικαστήριο δεν θα της χαριστεί.

H Penny όμως εξέδωσε απόφαση με την οποία επιτρέπει στη Spears να επιλέξει η ίδια τον δικηγόρο της κι έτσι την υπεράσπισή της ανέλαβε, αντικαθιστώντας τον Samuel Ingham, ο δημόσιος κατήγορος Matthew Rosengart (συνήγορος μεταξύ άλλων του Spielberg και του Sean Penn) που έθεσε εξ αρχής τις προθέσεις του: «αν αγαπάει την κόρη του, τότε είναι πια καιρός να κάνει στην άκρη. Αυτό δεν είναι απλώς εκμετάλλευση… Είναι βαναυσότητα. Συγχωρέστε μου την σκληρή γλώσσα, αλλά είναι η αλήθεια».

Αυτή η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, αλλά και στην Ουάσινγκτον, το έτερο μέρος στο οποίο εδώ και ένα χρόνο δραστηριοποιείται έντονα το κίνημα #FreeBritney.

Η ίδια η Spears έκανε για πρώτη φορά πανηγυρική ανάρτηση στο Instagram κατόπιν αυτής της απόφασης. Στο βίντεο η Britney κάνει ιππασία και γράφει χαρακτηριστικά:

«Κάντε στην άκρη παιδιά, κάντε στην άκρη. Καινούργια εγώ με αληθινή εκπροσώπηση από σήμερα. Νιώθω ευγνώμων και ευλογημένη. Ευχαριστώ όσους με υποστηρίζουν. Δεν ξέρετε τι σημαίνει για μένα να έχω την υποστήριξη τόσο φανταστικών θαυμαστών. Να σας έχει ο Θεός καλά».

Την ίδια στιγμή, η πλευρά του πατέρα της εμμένει στη θέση της πως «η κ. Spears δεν είναι καλά, είναι επικίνδυνη για τον εαυτό της», ενώ υποστηρίζει πως ο πατέρας της έχει αποχωρήσει από το conservatorship από το 2019 λόγω προβλημάτων υγείας και έχει ανατεθεί αυτός ο ρόλος στην Jody Montgomery. Η Montgomery πάντως κατηγόρησε ανοιχτά τον Jamie Spears μέσω του δικηγόρου της πως χρησιμοποίησε 2 εκατομμύρια δολάρια από τα λεφτά της Britney για να διατηρήσει το δικαίωμα στην «επικαρπία» αυτή!