Σκέφτεστε να αγοράσετε ή να ενοικιάστε ένα σπίτι στην Αθήνα, αλλά δεν ξέρετε σε ποιες περιοχές να επικεντρωθείτε; Η επιλογή της περιοχής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες περιοχές για σπίτι στην Αθήνα που προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες επενδύσεων σε ακίνητα.

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Spitogatos Insights, βάσει της ασφάλειας, της πρόσβασης σε ΜΜΜ, της διαθεσιμότητας πάρκινγκ, της πρόσβασης σε αγορές και σε επιλογές διασκέδασης, σε πάρκα και σχολεία, αλλά και της φιλικότητας της περιοχής για πεζούς και κατοικίδια, οι καλύτερες περιοχές για σπίτι στην Αθήνα για να ζει κανείς είναι οι εξής: η Κάτω Γλυφάδα, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το Καλαμάκι, η Ανω Ηλιούπολη, το Κολωνάκι, η περιοχή του Χίλτον, το κέντρο της Αργυρούπολης, το κέντρο του Παγκρατίου, η Άνω Γλυφάδα και το κέντρο των Βριλησσίων.

καλύτερες περιοχές για σπίτι στην Αθήνα

Οι καλύτερες περιοχές για σπίτι στην Αθήνα που προσφέρουν υψηλή αίσθηση ασφάλεια

καλύτερες περιοχές για σπίτι στην Αθήνα

Η αίσθηση ασφάλειας αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή περιοχής για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας.

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις χρηστών, οι περιοχές της Αθήνας που προσφέρουν τη μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας είναι το κέντρο του Παγκρατίου, το Κολωνάκι, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το Καλαμάκι και η Άνω και Κάτω Γλυφάδα.

Οι καλύτερες περιοχές για σπίτι στην Αθήνα που προσφέρουν πρόσβαση σε μεταφορές και διαθεσιμότητα πάρκινγκ

καλύτερες περιοχές για σπίτι στην Αθήνα

Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση με τα ΜΜΜ, οι περιοχές που θεωρούνται πως προσφέρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση στην Αθήνα είναι το κέντρο της Αθήνας, η περιοχή Πανόρμου, το κέντρο της Καλλιθέας, η πλατεία Αττικής, η περιοχή του Χίλτον, η Φωκίωνος Νέγρη, ο Άγιος Ελευθέριος και το κέντρο της Αργυρούπολης στα Νότια Προάστια της Αθήνας.

Η διαθεσιμότητα θέσεων πάρκινγκ αποτελεί μία πρόκληση για τους κατοίκους κυρίως των πυκνοκατοικημένων περιοχών.

Οι περιοχές της Αττικής που έλαβαν τις υψηλότερες αξιολογήσεις με βάση αυτό το κριτήριο είναι το Πόρτο Ράφτη, η Άνω Ηλιούπολη, η Άνω και Κάτω Γλυφάδα και το κέντρο των Βριλησσίων στα Βόρεια Προάστια.

Οι καλύτερες περιοχές για σπίτι στην Αθήνα που προσφέρουν πρόσβαση σε αγορές και επιλογές διασκέδασης

καλύτερες περιοχές για σπίτι στην Αθήνα

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις χρηστών, τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των περιοχών με την καλύτερη πρόσβαση σε αγορές στην Αθήνα είναι το κέντρο της Αθήνας, το κέντρο της Νέας Σμύρνης και του Παγκρατίου, η Άνω Κυψέλη-Ευελπίδων και η Φωκίωνος Νέγρη.

Με βάση αυτό το κριτήριο, στις περιοχές με τις περισσότερες επιλογές διασκέδασης κατατάσσονται η Κάτω Γλυφάδα, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, το κέντρο του Παγκρατίου, η Νεάπολη Εξαρχείων, το κέντρο της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα.

Οι καλύτερες περιοχές για σπίτι στην Αθήνα που προσφέρουν πρόσβαση σε πάρκα και σχολεία

καλύτερες περιοχές για σπίτι στην Αθήνα

Οι περιοχές που έλαβαν υψηλή αξιολόγηση για την πρόσβαση που προσφέρουν σε χώρους πρασίνου είναι τα Κάτω Ιλίσια, η Άνω Ηλιούπολη, η Άνω και Κάτω Γλυφάδα, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, το κέντρο της Αργυρούπολης και το Καλαμάκι στα Νότια Προάστια της Αθήνας, το κέντρο των Βριλησσίων στα Βόρεια.

Σε ό,τι αφορά την εύκολη πρόσβαση σε σχολεία, ένα κριτήριο σημαντικό για τις οικογένειες με παιδιά που αναζητούν κατοικία, οι περιοχές που αξιολογήθηκαν υψηλότερα είναι η Άνω Ηλιούπολη, η Άνω και Κάτω Γλυφάδα, το κέντρο της Αργυρούπολης, το κέντρο της Καλλιθέας, το κέντρο των Βριλησσίων και τα Κάτω Ιλίσια.

Οι καλύτερες περιοχές για σπίτι στην Αθήνα για πεζούς και κατοικίδια

καλύτερες περιοχές για σπίτι στην Αθήνα

Οι πιο φιλικές προς τους πεζούς περιοχές, σύμφωνα με τις γνώμες των χρηστών του Spitogatos, είναι η Κάτω Γλυφάδα, η Άνω Ηλιούπολη και το κέντρο της Νέας Σμύρνης στα Νότια Προάστια της Αθήνας.

Οι περιοχές που χαρακτηρίζονται πολύ φιλικές για κατοικίδια είναι η Κάτω Γλυφάδα, η Άνω Ηλιούπολη, η περιοχή Χίλτον, το Καλαμάκι, τα Κάτω Ιλίσια, το Πόρτο Ράφτη, το κέντρο της Νέας Σμύρνης, η Νεάπολη Εξαρχείων στην Αττική.

Photo Credits: Shutterstock