Ο βρετανικός Τύπος καλύπτει τον τρόπο που βιώνει η Νότια Ευρώπη τις αυξημένες θερμοκρασίες και ορισμένα εξ αυτών αναφέρονται διεξοδικά στην αντιμετώπιση του καύσωνα «Κλέων» στην Ελλάδα.

Το BBC, αναφέρει ότι οι θερμοκρασίες σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία και Τουρκία θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς ενώ στην Ιταλία θα φτάσουν τους 48, με 10 πόλεις ανάμεσα στις οποίες η Ρώμη, η Μπολόνια και η Φλωρεντία να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου. Μάλιστα, στην Βόρεια Ιταλία, την Τρίτη, ένας άνδρας 44 ετών κατέρρευσε και πέθανε από τη ζέστη.

Το Skynews σε ανταπόκρισή του από την Ακρόπολη δείχνει εικόνες από τους χιλιάδες τουρίστες που πήγαν νωρίς το πρωί προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν από την αφόρητη ζέστη, με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό να μοιράζει 20.000 μπουκαλάκια νερό.

Σημειώνεται δε, ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα βρίσκεται και αύριο, Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες των ημέρων, αλλά και το Σάββατο και ώρες 10-4 μ.μ., στις δύο κεντρικές εισόδους της Ακρόπολης, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους επισκέπτες.