Σε νέο περιστατικό βίας εναντίον εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, αναφέρεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), αυτή τη φορά στην Κέρκυρα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΕΤ, «τη δόξα της Ρόδου και της Πάργας ζήλεψε ξενοδόχος στην Κέρκυρα καθώς τραμπούκισε ζευγάρι ξενοδοχοϋπαλλήλων και χειροδίκησε στον συνάδελφο γιατί του ζήτησαν ρεπό!!!»

«Οι λεπτομέρειες της καταγγελίας δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα δελτίο τύπου. Η ΠΟΕΕΤ επικοινώνησε με τους συναδέλφους και όπως πάντα είναι στο πλευρό τους καθώς θα στηρίξει με κάθε νομικό μέσο την προσπάθεια για δικαίωση αλλά και εξάλειψη τέτοιων φαινομένων!.

Πληροφορούμαστε πως έχει κατατεθεί μήνυση και καταγγελία στην οικεία επιθεώρηση εργασίας. Αρκετά με τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Το χρονικό της υπόθεσης στην Κέρκυρα

Συγκεκριμένα, ο ξενοδόχος καταγγέλλεται για ξυλοδαρμό από υπαλλήλους του οι οποίοι υποστηρίζουν ότι του ζήτησαν ρεπό και εκείνος, έβαλε άλλον υπάλληλο να τους χτυπήσει.

Στην καταγγελία προχώρησε συγκεκριμένα ένα ζευγάρι ξενοδοχοϋπαλλήλων, το οποίο όπως κατήγγειλε δούλευε από την αρχή της σεζόν χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ρεπό, αλλά ούτε και αμοιβή για όσα ρεπό είχε δουλέψει.

Όταν απευθύνθηκαν στον εργοδότη τους προκειμένου να ζητήσουν ρεπό, εκείνος αρνήθηκε και τους απάντησε πως δεν είχε προσωπικό για να καλύψει τις θέσεις που θα έμεναν κενές.

Υπήρξε διαφωνία μεταξύ τους, και τότε ο εργοδότης έδωσε εντολή σε έναν άλλον αλλοδαπό υπάλληλο να τους χτυπήσει, όπως και έκανε.

Το ζευγάρι πήγε στην Αστυνομία για να αναφέρει το περιστατικό, και όταν το έμαθε ο εργοδότης, τους προσέγγισε για να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους και να επανέλθουν στη δουλειά, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν.

Τότε, ξεκίνησε νέος γύρος απειλών, από άλλο άτομο της οικογένειας του εργοδότη. Σημειώνεται πως το ζευγάρι έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.