Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δύο δραστών, που νωρίτερα σήμερα, εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν. Έχουν ήδη προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων, μεταφέροντας τους στα κεντρικά της Ασφάλειας, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν συμμετοχή στη ληστεία.

https://www.intronews.gr/5176-2-samos-tragodia-2-nekroi-aeroskafos-israil

Η ληστεία στήθηκε μέρα μεσημέρι, σε έναν από τους πιο κεντρικούς και τουριστικούς δρόμους της Αθήνας, με μάρτυρες να κάνουν λόγο για καλάσνικοφ. Οι δύο δράστες βγήκαν από ένα στενό, μπήκαν στην Τράπεζα και ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με χειρουργική μάσκα και ο δεύτερος με χειρουργική μάσκα, γυαλιά και καπέλο. Ο πρώτος προσποιήθηκε ότι έκανε συναλλαγή με τον ταμία, ενώ λίγο αργότερα ο δεύτερος έβγαλε από το σακίδιο ένα όπλο και ακινητοποίησε τον υπάλληλο, αποσπώντας από ένα ταμείο 13.000 ευρώ.

Για την ώρα, εξετάζεται βίντεο από κλειστό κύκλωμα καταγραφής προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία τόσο για τα χαρασκτηριστικά όσο και για το modus operandi των ενόπλων που θα ανοίξουν το δρόμο των ερευνών. Σε πρώτη φάση προσπαθούν να συνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής του διδύμου των ληστών για να βρεθούν στα ίχνη τους.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η αντιτρομοκρατική χωρίς να συμμετέχει ωστόσο, μέχρι στιγμής, στις έρευνες. Και αυτό γιατί στα κανάλια υπήρξαν δηλώσεις μίας γυναίκας, που εμφανίζεται ως αυτόπτης μάρτυρας, και η οποία ανέφερε ότι κατά τη ληστεία οι δύο δράστες έκαναν κάποια υβριστικά σχόλια «κατά του συστήματος» κλπ.