Περίπου ένα λεπτό χρειάστηκαν οι δράστες για να πραγματοποιήσουν τη ληστεία τους στη Rolex, στο κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομία να προσπαθεί να την εξιχνιάσει από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος. Αυτό που εκτιμούν οι αρχές, είναι πως κάποιος συνεργός τους ίσως είχε επισκεφθεί το κατάστημα, παριστάνοντας τον πελάτη, με σκοπό να τσεκάρει τον χώρο.

Αν τον εντοπίσουν, ενδεχομένως να φτάσουν στα ίχνη των τεσσάρων ληστών, που κατάφεραν να αρπάξουν 23 πανάκριβα ρολόγια (αξίας 200.000 ευρώ) και να γίνουν καπνός. Ωστόσο, σε μια νέα εξέλιξη, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τη μία από τις δύο μηχανές των δραστών, φτάνοντας έτσι στη διαδρομή που ακολούθησαν.

Σημειώνεται πως τα ρολόγια φέρουν σειριακούς αριθμούς, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η νόμιμη πώλησή τους, καθώς και η επισκευή τους σε περίπτωση βλάβης. Αυτό, βέβαια, δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζουν οι ληστές, μιας και αν κρίνει κανείς από τον τρόπο που επιχείρησαν στη Rolex, ήταν επαγγελματίες. Ωστόσο, και οι επαγγελματίες κάνουν λάθη, αφού κατά τη διαφυγή τους ξέχασαν να πάρουν το σφυρί που χρησιμοποιήσαν για να σπάσουν τις βιτρίνες. Προς το παρόν, εξετάζεται για τυχόν αποτυπώματα.

Rolex: Η δράση των ληστών

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης, τέσσερις ληστές που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κράνη και μάσκες, έφτασαν με δύο μηχανές μπροστά στο κατάστημα της Rolex, στην Κολοκοτρώνη. Την ώρα που ένας πελάτης έφευγε, με την πόρτα ασφαλείας να είναι ανοιχτή, οι δράστες προσέγγισαν την είσοδο, χτύπησαν τον υπάλληλο security και με τη λαβή πιστολιού, μπήκαν μέσα.

Ο ένας έμεινε έξω την ώρα που δύο έσπαγαν με σφυρί τις βιτρίνες. Ο τέταρτος απειλούσε με το όπλο τον υπάλληλο του καταστήματος. Άρπαξαν τα ρολόγια, ανέβηκαν στις μηχανές και έφυγαν προς την οδό Σταδίου.

Διαβάστε ακόμη: Λαλίστατος ο Panzeri: Διαπραγματεύεται με τις βελγικές αρχές και δίνει ονόματα με ανταλλαγή να «πέσει» στα μαλακά

Rolex: Κρύβονται οι Ροζ Πάνθηρες πίσω από τη ληστεία;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, οι κινήσεις των δραστών παραπέμπουν έντονα με εκείνες που έκαναν οι «Ροζ Πάνθηρες». Στο παρελθόν η ομάδα αυτή χτυπούσε κοσμηματοπωλεία, με ληστείες που ήταν κινηματογραφικές.

Οι Ροζ Πάνθηρες είναι το όνομα που δόθηκε από την Ιντερπόλ στο διεθνές δίκτυο κλεφτών κοσμημάτων που αποτελείται από 200-250 μέλη κυρίως από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Θεωρούνται υπεύθυνοι για μερικές από τις πιο τολμηρές ληστείες κοσμημάτων, καθώς και του οργανωμένου εγκλήματος.