Το Δικαστήριο, κεκλεισμένων των θυρών απεφάνθη σε σχέση με την 18χρονη που τον περασμένο Δεκέμβριο σκότωσε την 22χρονη φίλη της σε διαμέρισμα στο Μαρούσι, καταδικάζοντάς την σε φυλάκιση 8 ετών.

Στις 11 Δεκεμβρίου, όταν μια κοπέλα 22 ετών έπεφτε νεκρή από μαχαιριές που δέχθηκε στον λαιμό από τη φίλη της που διατηρούσαν στενή σχέση, διαπιστώθηκε πως το θύμα ήταν φιλοξενούμενη της 17χρονης κατά το χρόνο τέλεσης του εγκλήματος, που έμελλε να την σκοτώσει. Ο πατέρας της 17χρονης ήταν εκείνος που ειδοποίησε την αστυνομία για το άγριο έγκλημα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καρέ-καρέ το χρονικό του στυγερού εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 18χρονης, σε ανακοίνωσή του, τόνισε:

«Μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης Μ.Χ. εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, με την οποίαν την καταδίκασε να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας, όσο και οι γονείς της ανήλικης, επίλεκτος καρδιολόγος και επίλεκτη καθηγήτρια, θέλουμε να εκφράσουμε προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δικαστηρίου που εξέδωσε αυτήν την απόφαση την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας τόσο για τη διαδικασία, που ήταν υποδειγματική, όσο και για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση, την οποίαν έκαναν οι κυρίες δικαστές.

Η 18χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, υπήρξε άριστη μαθήτρια, με τέλεια γνώση αγγλικών, γαλλικών, μουσικός τριών οργάνων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων νεανίδων, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή».