Με εξοντωτικούς ρυθμούς για τους Πυροσβέστες συνεχίζεται η προσπάθεια να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη των τελευταίων ημερών, με τις πυρκαγιές να διαδέχονται η μία την άλλη και να προκαλούν μεγάλες καταστροφές.

Σε αυτή τη μάχη υπάρχουν ευχάριστες και δυσάρεστες εξελίξεις, αν μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει ευχάριστη μια ύφεση όταν νωρίτερα έχουν καεί περιουσίες και ζώα.

πυρκαγιές

Τα δεδομένα δείχνουν να είναι πολύ καλύτερα σε Μέγαρα, Μάνδρα, Λουτράκι και Λακωνία αν και πάντα υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων που κρατά σε εγρήγορση πυροσβέστες και κατοίκους.

Το βράδυ που πέρασε τα μέτωπα σε Κανδήλι και Βλυχάδα ήταν σε ύφεση και το μεγαλύτερο πρόβλημα το είχε η θέση Μελετάκη όπου απειλήθηκε χθες και κατασκήνωση.

πυρκαγιές

Στα Δερβενοχώρια, τα κύρια ενεργά μέτωπα εντοπίζονται βορειοανατολικά, στα όρια του οικισμού Στεφάνη, δυτικά στα όρια των περιοχών Πάνακτο, Πουρνάρι και Πανόραμα και νότια, πλησίον της περιοχής Γοργοεπηκόου και Βλυχάδας.

Στη δε Μάνδρα, η κατάσταση μπορεί να δείχνει βελτιωμένη αλλά η καταστροφή που έχει συντελεστεί είναι μεγάλη.

Στο Λουτράκι οι πυροσβέστες κατάφεραν να δαμάσουν τη φωτιά και με το πρώτο φως της μέρας δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

πυρκαγιές

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση και στη Λακωνία όπου χθες η φωτιά έφτασε να ξεπερνά σε μήκος τα 4 χιλιόμετρα.

Δύσκολη η κατάσταση στη Ρόδο

Καθόλου καλή δεν είναι αντίθετα η εικόνα με τη φωτιά της Ρόδου. Η φωτιά εκτείνεται στα 5 χιλιόμετρα και όλο το βράδυ έγινε μεγάλη προσπάθεια για να περιοριστεί και να μην απειλήσει χωριά.

Τα εναέρια που σηκώθηκαν σήμερα το πρωί επιχειρούν να ανακόψουν την πορεία αν και η ζημιά που έχει γίνει σε ένα παρθένο δάσος με πολλά δέντρα προκαλεί κόμπο στο στομάχι.

πυρκαγιές