Θλιβερές εικόνες κατεγράφησαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Μεσολόγγι, στο δρόμο της Τουρλίδας, που βρέθηκαν αρκετά φλαμίνγκο νεκρά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το agriniopress.gr, δεκάδες φλαμίνγκο εντοπίστηκαν νεκρά, όπως φαίνεται και σε βίντεο του Νικόλαου Νούλα, τοπικού συνεργάτη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Στην περιοχή βρισκόταν μεγάλος αριθμός των πανέμορφων πτηνών και αποτελεί ασφαλώς μεγάλο ερωτηματικό το τι ακριβώς συνέβη. Ως πιθανότερο ενδεχόμενο φαντάζει να υπέστησαν ηλεκτροπληξία, πέφτοντας σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι την δεδομένη χρονική συγκυρία εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής του δρόμου της Τουρλίδας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η υπογειοποίηση των καλωδίων.

«Να καλυφθούν τα καλώδια στα εθνικά πάρκα»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Νούλας, συνεργάτης της ορνιθολογικής εταιρείας, σημείωσε ότι παρόμοια περιστατικά επαναλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά, με πουλιά να πέφτουν πάνω σε καλώδια. Όπως τόνισε, μέσα στα εθνικά πάρκα, όπως αυτό της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, πρέπει να καλυφθούν όλα τα καλώδια.