Απόρρητα έγγραφα που βρήκαν το φως της επιφάνειας αποκαλύπτουν λεπτομέρειες ενός μυστηριώδους αντικειμένου που εξερράγη στο διάστημα πριν οκτώ χρόνια. Συγκεκριμένα, η πύρινη σφαίρα που έλαμψε στον ουρανό πάνω από τη Νέα Γουινέα το 2014 ήταν στην πραγματικότητα ένα κινούμενο αντικείμενο από ένα άλλο ηλιακό σύστημα, σύμφωνα με ένα πρόσφατο υπόμνημα που δημοσιεύθηκε από τη Διοίκηση Διαστήματος των ΗΠΑ.

Η ταχύτητα που ταξίδευε ήταν περίπου 210.000 χιλιόμετρα την ώρα, πράγμα που από την αρχή σήμαινε πως κάτι… παράξενο συνέβαινε. Η Αμερικανική Διοίκηση του Διαστήματος επιβεβαίωσε ότι πράγματι ήρθε… επισκέπτης, καθώς η πληροφορία είχε κριθεί ως εμπιστευτική και στο πλαίσιο αυτό είχε απαγορευθεί κάθε επιστημονική δημοσίευση που να την αναφέρει.

Σε ένα υπόμνημα με ημερομηνία 1 Μαρτίου που μοιράστηκε στο Twitter στις 6 Απριλίου, ο υποστράτηγος John E. Shaw, αναπληρωτής διοικητής του USSC, έγραψε ότι η ανάλυση της σφαίρας φωτιάς του 2019 ήταν «αρκετά ακριβής για να επιβεβαιώσει μια διαστρική τροχιά».

Αυτή η επιβεβαίωση καθιστά αναδρομικά τον μετεωρίτη του 2014 το πρώτο διαστρικό αντικείμενο που ανιχνεύθηκε ποτέ στο ηλιακό μας σύστημα, προστίθεται στο υπόμνημα. Η ανίχνευση του αντικειμένου προηγείται της ανακάλυψης του «Oumuamua – ενός διάσημου πλέον, σε σχήμα πούρου αντικειμένου που κινείται επίσης πολύ γρήγορα για να έχει προέλθει από το ηλιακό μας σύστημα – κατά τρία χρόνια, σύμφωνα με το υπόμνημα του USSC. Σε αντίθεση με τον μετεωρίτη του 2014, το Oumuamua εντοπίστηκε μακριά από τη Γη και ήδη απομακρύνεται με ταχύτητα από το ηλιακό σύστημα, σύμφωνα με τη NASA.

Παρά το γεγονός ότι θα είναι λίγο χειρότερο από το να αναζητάς μια βελόνα σε ένα Έβερεστ από άχυρα, το ενδιαφέρον για την ανεύρεση των πιθανών υπολειμμάτων του μετεωρίτη είναι τεράστιο και ήδη πολλοί επιστήμονες από διάφορες εδικότητες συνεργάζονται γι’αυτό.

Με πληροφορίες από DailyMail