O οίκος Fitch προχώρησε σε μία εντυπωσιακή αναβάθμιση της Mytilineos που πλέον βρίσκεται μία ανάσα από την επενδυτική βαθμίδα, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (06/04).

Ειδικότερα, στην αναβάθμιση της Mytilineos σε «ΒΒ+» από «ΒΒ» προχώρησε ο οίκος Fitch με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκεται κοντά στην επενδυτική βαθμίδα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης, η αναβάθμιση βασίζεται στις προσδοκίες για σταθερή λειτουργική απόδοση του ομίλου το 2023. Η νέα αξιολόγηση της Mytilineos, αντικατοπτρίζει το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ του και τη συνέργεια που δημιουργείται στους τομείς της μεταλλουργίας και παραγωγής ενέργειας.

Η αξιολόγηση αντικατοπτρίζει επίσης την ισχυρή και αυξανόμενη θέση της Mytilineos στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία παρέχει στον όμιλο βιώσιμες ταμειακές ροές και υποστηρίζει την αναβάθμιση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η αναβάθμιση οφείλεται στις προσδοκίες μας για τις σταθερές λειτουργικές επιδόσεις του ομίλου το 2023 και μετά, οι οποίες χαρακτηρίζονται από διευρυμένες δραστηριότητες λόγω της αυξανόμενης έκθεσης στον πιο σταθερό και ανθεκτικό τομέα της ενέργειας και του φυσικού αερίου, καθώς και από τα αναμενόμενα αυξημένα κέρδη από την εκτέλεση έργων build-own-transfer (BOT), καθώς και άλλων έργων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, αναμένουμε σημαντική και διατηρήσιμη βελτίωση της καθαρής μόχλευσης EBITDA προς το 1,5x έως το 2024 από 2,0x-3,0x το 2019-2021.

Η αξιολόγηση της Mytilineos εξακολουθεί να αντανακλά το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ και το συνεργιστικό επιχειρηματικό μοντέλο της, τις αυτάρκεις μεταλλουργικές δραστηριότητες με χαμηλό μοναδιαίο κόστος. Η αξιολόγηση αντανακλά επίσης την ισχυρή και αυξανόμενη θέση της στην αγορά της εγχώριας ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία παρέχει στον όμιλο βιώσιμες ταμειακές ροές και υποστηρίζει την αναβάθμιση».