Άνω των 30 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις που σχεδιάζει η Quest για το τρέχον έτος.

Με επίκεντρο αναπτυξιακές κινήσεις στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των ταχυμεταφορών όσο και εξαγορές μεσαίου μεγέθους εταιρειών πληροφορικής, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, επισημαίνεται ότι στόχος για την τρέχουσα χρονιά είναι ο ρυθμός ανάπτυξης να συνεχιστεί στα ίδια επίπεδα.

Οι επενδύσεις της εταιρείας, όπως επισημάνθηκε, την τελευταία πενταετία έφτασαν στα 140 εκατ. ευρώ και φέτος αναμένεται να διατεθούν 30 εκατ. ευρώ και πλέον για την δημιουργία νέων φωτοβολταϊκών πάρκων αλλά και για εξαγορές εταιρειών πληροφορικής μεσαίου μεγέθους με συναφές προς την εταιρεία αντικείμενο και εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς. Η εταιρεία έχει ήδη έντονη δραστηριότητα στον χώρο της πληροφορικής μέσω της Unisystems η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων πληροφορικής σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα και παρουσιάζει ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους 550 εκατ. ευρώ.

Έμφαση την επόμενη χρονιά θα δοθεί και στον τομέα των ταχυμεταφορών, μέσω της ACS, αναμένοντας αύξηση εσόδων και κερδών ενώ ώθηση μεγεθών αναμένεται κι από τον κλάδο των εμπορικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει εταιρείες όπως είναι η Info Quest Technologies, η iSquare, η Quest on Line, η iStorm, η Clima Quest, η FoQus και η ΓΕ Δημητρίου.

Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι τα έσοδα μπορεί να εκτιναχθούν σε ένα εύρος από 1,5 έως 2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας. Ο πήχης ήδη ανέβηκε πάνω από το -ιστορικό πλέον- όριο του 1 δισ. ευρώ για τη χρήση του 2022 και το γεγονός δημιουργεί αισιόδοξο κλίμα για το μέλλον των εταιριών του.

Συμπερασματικά, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης και του σχολιασμού των οικονομικών αποτελεσμάτων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Απόστολο Γεωργαντζή, τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο/CFO Μάρκο Μπιτσάκο και τον Investor Relations Officer Αλέξανδρο Ρούστα, με παρόντα τον Πρόεδρο και ιδρυτή Θεόδωρο Φέσσα, σε αίθουσα Χρηματιστηρίου Αθηνών (η μητρική Quest Holdings S.A. είναι εισηγμένη) έγινε αναφορά στις προοπτικές, τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις της επόμενης μέρας, αλλά και στα νέα σχέδια.