Σε ενίσχυση της συνεργασίας τους μέσω της εξαγοράς μειοψηφικού ποσοστού προχώρησαν οι εταιρείες παροχής λύσεων λογισμικού Qualco και Indice με σκοπό την ανάπτυξη συνεργιών και την επέκταση σε νέες αγορές. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία Qualco εξαγόρασε ποσοστό 30% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Indice επισφραγίζοντας έτσι μια συνεργασία που ξεκίνησε σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Indice εντάσσεται πλέον στον όμιλο της Qualco, συμπληρώνοντας έτσι το χαρτοφυλάκιο τής τελευταίας με προϊόντα digital banking, digital insurance, e-commerce και e-mobility.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε αγορές του εξωτερικού, είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται πολύ δυναμικά. Οι επιχειρήσεις πλέον, θέλουν να προσφέρουν προσωποποιημένες ψηφιακές εμπειρίες στους πελάτες τους και αναζητούν ποιοτικές και αξιόπιστες λύσεις. Αυτό σκοπεύομε να τους προσφέρουμε με την Indice, το νέο μέλος στον όμιλο της Qualco», ανέφερε ο Σπύρος Ρέτζεκας, chief operating officer της Qualco.

«H στρατηγική συνεργασία της Qualco με μια σύγχρονη τεχνολογική εταιρεία, με πλούσιο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο και κοινές αξίες, όπως η INDICE, είναι εδώ για να επαναπροσδιορίσει τον σχεδιασμό και τη διάθεση νέων καινοτόμων ολοκληρωμένων ψηφιακών λύσεων στο χώρο του credit management αλλά και σε νέους επιχειρησιακούς τομείς στους οποίους εστιάζουμε», ανέφερε ο Ιωάννης Μανιαδάκης VP of new ventures της Qualco.

«Στην Indice πάντοτε αναζητούσαμε τρόπους για να ενισχύουμε την αξιοθαύμαστη δυναμική της ομάδας μας. Το ήθος που αναγνωρίσαμε στη διοίκηση της Qualco, το όραμα, το μέγεθος και η δυναμική του ομίλου ήταν τα βασικά στοιχεία που μας οδήγησαν σε αυτή τη στρατηγική συνεργασία», δήλωσε ο Ιωάννης Τσενές, διευθύνων σύμβουλος της Indice.