Οι άυλες κάρτες του Market pass ισχύουν πλέον κανονικά και στις λαϊκές αγορές, όπου ο παραγωγός έχει pos σύμφωνα με τον Χρήστο Λέο πρόεδρο της ΣΤ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών στην Κυψέλη. Την Δευτέρα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του Market pass, υπήρχε ένα πρόβλημα με τις άυλες κάρτες είπε στην ΕΡΤ ο Χρήστος Λέος.

Στο πρόβλημα δόθηκε λύση με την προσθήκη ενός κωδικού στα pos, και σήμερα εφαρμόζεται κανονικά το Market pass και στις λαϊκές αγορές, είπε. Μεγάλο ποσοστό των πωλητών στις λαϊκές αγορές, περίπου το 70%, έχει προμηθευτεί pos.

Πάγιο αίτημά μας, είπε, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου και για εκσυγχρονισμό, είναι να μπει το pos υποχρεωτικά για όλους και στις λαϊκές αγορές, που σήμερα δεν είναι, είναι προαιρετικό.

Οι τιμές εφέτος είναι χαμηλότερες από αυτές την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, διαβεβαίωσε. Υπενθυμίζεται οτι μέχρι πρότινος το market pass δεν μπορούσε βάσει ΦΕΚ να χρησιμοποιηθεί στις λαϊκές αγορές.

Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων πληρωμών

Τα χρήματα του Market Pass σε όσους έκαναν την αίτησή τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου έχουν καταβληθεί, ενώ σημειώνεται πως η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή στο www.vouchers.gov.gr και θα συνεχίσει να δέχεται τις αιτήσεις των δικαιούχων έως και τις 15 Μαρτίου 2023.

Παράλληλα, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας και θα υποβάλουν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

-στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο,
-στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο,
-στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,

-στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και
-στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Όσοι δικαιούχοι επιλέξουν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση από 1-15 Μαρτίου 2023 θα λάβουν την ενίσχυση ως εξής:

-στις 20 Μαρτίου 2023 για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο
-στις 3 Μαΐου για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Photo Credits: eurokinissi