Μέσα στο Μάιο θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουνίου 2023 στους δικαιούχους συνταξιούχους από όλα τα ταμεία. Ειδικότερα, οι πληρωμές όλων των συντάξεων Ιουνίου θα γίνουν κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Όπως κάθε μήνα, έτσι και τώρα, η ακριβής ημερομηνία πληρωμής εξαρτάται από το ταμείο στο οποίο υπάγεστε. Για όλα τα ταμεία, όμως, οι πληρωμές Ιουνίου 2023 θα γίνουν μεταξύ 26 Μαΐου 2023 (Παρασκευή) και 30 Μαΐου 2023 (Τρίτη).

Ειδικότερα για το ΙΚΑ, οι συντάξεις Ιουνίου 2023 θα καταβληθούν με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ των δικαιούχων, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού. Το ίδιο έγινε και για τους προηγούμενους μήνες.

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων παρακάτω, ανάλογα με το ταμείο στο οποίο υπάγεστε:

Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ: Θα πληρωθείτε την Παρασκευή 26 Μαΐου. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της προηγούμενης.

Συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΟΤΕ, τραπεζών, Δημοσίου:

  • Εάν το ΑΜΚΑ σας λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9, θα πληρωθείτε την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής.
  • Εάν το ΑΜΚΑ σας λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8, θα πληρωθείτε την Τρίτη 30 Μαΐου 2023. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας.
    Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουνίου 2023 όπως θα γίνει και σε ΙΚΑ, ΟΤΕ, τράπεζες και Δημόσιο, δηλαδή ανάλογα με το λήγοντα του ΑΜΚΑ σας θα λάβετε τη σύνταξή σας Δευτέρα 29 Μαΐου ή Τρίτη 30 Μαΐου 2023. Το ίδιο ισχύει και για τις προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος

Οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις θα πληρωθούν κατά τις ίδιες ημερομηνίες, μετά από κοινή απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ.