Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Δυτική Αττική και στο Λευκόχωμα Λακωνίας, ενώ για αναζωπύρωση στη Μάνδρα, φοβούνται οι αρμόδιοι φορείς.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης υπό τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων, στον απόηχο της τεράστιας οικολογικής καταστροφής που προκάλεσαν οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες έκαναν λόγο νωρίτερα, για μικρή αναζωπύρωση στη χαράδρα κοντά στην Μονή Γοργοεπηκόου στη Μάνδρα, σε περιοχή η οποία έχει ήδη πληγεί από την πύρινη λαίλαπα.

Υπενθυμίζεται ότι στη Δυτική Αττική εξακολουθούν να επιχειρούν για ακόμη μια μέρα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 300 πυροσβέστες, με 8 πεζοπόρα τμήματα, 122 οχήματα και από αέρος 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Ρόδος: Ατέρμονες προσπάθειες κατάσβεσης υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στη Ρόδο, καθώς ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης νέων πυρκαγιών, λόγω και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, την ώρα που η μάχη κρατά στο νησί εδώ και τέσσερις ημέρες.

Τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα που επιχειρούν στο σημείο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τέσσερις τουλάχιστον αναζωπυρώσεις που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, αλλά και στο κύριο μέτωπο της φωτιάς από Απόλλωνα προς Λάερμα, το οποίο συνεχίζει να καίει ακάθεκτο.

Οι προσπάθειες αυτές ενισχύονται και από τις επίγειες δυνάμεις, δασοπυροσβέστες, εθελοντές, στρατό, αστυνομία κ.ά., ενώ από χθες χειριστές οχημάτων βαρέου τύπου και χωματουργικών πραγματοποιούν διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών σε όλη τη περιοχή όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να κατευθυνθεί η φωτιά.