Κάτι παραπάνω από 3 ευρώ για κάθε… Έλληνα πολίτη καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες του πολυτελέστατου Principote της Μυκόνου. Το πρόστιμο-βόμβα που επιβλήθηκε αγγίζει τα 33 εκατ. ευρώ και αφορά αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές στην παραλία του Πάνορμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το lux beach bar του νησιού αποτελείται από αυθαιρεσίες που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Οι αρμόδιοι επιθεωρητές επέβαλλαν πρόστιμο-βόμβα ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ για ανέγερση και 11 εκατομμυρίων για τη διατήρηση αυθαιρέτου.

Για κάθε χρόνο που θα περνά και η ιδιοκτησία δε θα έχει προχωρήσει στην κατεδάφιση, θα πληρώνει 11 εκατ. ευρώ πρόστιμο, αρχής γενομένης από φέτος, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πάντως να ξεκαθαρίζει μιλώντας στο Mega ότι οι μπουλντόζες θα μπουν ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την επέμβαση των ΜΑΤ.

Οι αυθαίρετες κατασκευές που κατά τους επιθεωρητές πρέπει να κατεδαφιστούν, φέρεται να ξεπερνούν τα 500 τετραγωνικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και νέα εισαγγελική παρέμβαση για αιφνίδιους ελέγχους σε αυθαίρετα.

Πρωτόκολλα κατεδάφισης θυροκολλήθηκαν και στο Nammos, στην Ψαρρού, με τους ιδιοκτήτες να έχουν δέκα μέρες διορία να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο συμμόρφωσης πάντως, πλάνα έδειχναν εργάτες να σπεύδουν να ξηλώσουν κάποια από τα αυθαίρετα τμήματα.

Στην στέγη του Principote υπάρχουν εργάτες οι οποίοι αφαιρούν τμήματα της οροφής του μαγαζιού, ωστόσο το ερώτημα που παραμένει είναι αν αυτές οι ενέργειες είναι «για τα μάτια του κόσμου» ή όντως για ουσιαστική συμμόρφωση για τα αυθαίρετα.

Σε επόμενη φάση, αναμένεται και συνδρομή της αστυνομίας σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν συμμορφωθούν με τις αποφάσεις κατεδάφισης.

Θυμίζουμε πως εδώ και μερικές εβδομάδες έχει ξεκινήσει η επιχείρηση «Μύκονος» με τις αστυνομικές Αρχές, τους φορείς οικονομικού ελέγχου και τις πολεοδομικές υπηρεσίες να κάνουν… ντου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού, μοιράζοντας από ραβασάκια προστίμων μέχρι και εντολές κατεδάφισης!