Για ακόμη ένα βράδυ εκατοντάδες πυροσβέστες δοκιμάστηκαν δίνοντας μάχη με τις πυρκαγιές και τις αναζωπυρώσεις κυρίως σε Ρόδο, Κέρκυρα και δευτερευόντως σε Κάρυστο και Δερβενάκια Αχαΐας.

Η Ρόδος καιγόταν χθες για όγδοη διαδοχική νύχτα με την καταστροφή να μαυρίζει την ψυχή κατοίκων και επισκεπτών. Η προσπάθεια κατάσβεσης εστιάστηκε σε Μαλώνα, Βάτι και Γεννάδι που είχαν σοβαρά προβλήματα τη διάρκεια της ημέρας.

πυρκαγιές

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η φωτιά πέρασε από το Γεννάδι και οι αρχές τέθηκαν σε συναγερμό καθώς κατευθυνόταν προς τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό. Προς το παρόν πάντως δεν έχουν απειληθεί οικισμοί και δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

πυρκαγιές

Δύσκολη ήταν η κατάσταση και στην Κέρκυρα όπου η αλλαγή φοράς του ανέμου «έστειλε» το μέτωπο προς το βόρειο κομμάτι του νησιού.

Η ένταση του αέρα προκάλεσε αναζωπυρώσεις και εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί και συγκεκριμένα οι Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι και Απράος Καλαμάκι με ισάριθμες προειδοποιήσεις από το 112.

πυρκαγιές

Η εικόνα στην Κάρυστο είναι κατά πολύ καλύτερη συγκριτικά με χθες, όμως οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σήμερα, κρατούν σε επαγρύπνηση τους πυροσβέστες που ούτως ή άλλως εξακολουθούν να επιχειρούν.

πυρκαγιές

Ελεγχόμενη δείχνει η κατάσταση στα Δερβενάκια, αλλά κι εκεί χρειάζεται σήμερα ιδιαίτερη προσοχή για πιθανές αναζωπυρώσεις.