Δύο ανήλικοι μαθητές Γυμνασίου στη Ρόδο, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι 14 ετών, κατηγορούνται για διακίνηση πορνογραφικού υλικού. Συγκεκριμένα, το αγόρι φέρεται να κατέγραψε με το κινητό του την ερωτική συνεύρεση με μία 13χρονη και στη συνέχεια έγινε γνωστή σε όλο το σχολείο -ακόμα και σε καθηγητές-, μετά από προτροπή του πρώτου κοριτσιού.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η dimokratiki.gr, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μετά από Εισαγγελική παραγγελία, προκαταρκτική εξέταση, με επιμέλεια επιτελών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος και ήδη προχθές κατέθεσε το θύμα παρουσία παιδοψυχολόγου.

Ο 14χρονος μαθητής φέρεται να είχε σχέση με το θύμα, ενώ όσον αφορά τη διαρροή του βίντεο, η φίλη του φέρεται να τον δελέασε στο να βιντεοσκοπήσει την συνεύρεση με την 13χρονη, ζητώντας του το βίντεο έναντι 2.000 ευρώ. 

Τα χρήματα ουδέποτε δόθηκαν στον 14χρονο, ενώ για να πάρει το βίντεο το κορίτσι του είπε ψέμματα πως εκείνη την ώρα έστελνε μήνυμα στην μητέρα του. Της έστειλε συνολικά επτά βίντεο διάρκειας λίγων δευτερολέπτων το καθένα, πράγμα που παραδέχθηκε όταν κλήθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου για να δώσει εξηγήσεις. Αν και δεν φαίνονταν πρόσωπα τα στιγμιότυπα κυκλοφόρησαν στους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος και συγκεκριμένα μέσω ομαδικής συνομιλίας των παιδιών στα social media.

Η παράνομη μαγνητοσκόπηση έγινε στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ το αδίκημα διαπιστώθηκε την 8η Μαρτίου. Τέλος, ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε από σχολική σύμβουλο που πληροφορήθηκε για το περιστατικό κατά τη διάρκεια διαλείμματος. Η ανήλικη κλήθηκε από τον διευθυντή και ενημέρωσε το τι είχε συμβεί, ακολούθως ενημερώθηκαν οι γονείς της και η Εισαγγελία, που κίνησε την διαδικασία έρευνας από την Ασφάλεια και κατάσχεσης κινητών τηλεφώνων και ελέγχου τους από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.