Από τις χαρακτηριστικές εικόνες της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς στη Ρόδο ήταν τα άγρια ελάφια – σήμα κατατεθέν του νησιού – τα οποία πλησίαζαν τις αυλές των καμένων σπιτιών για λίγη τροφή και νερό.

Λόγω της μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής στο νησί, με επιστολές της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητά την απαγόρευση του κυνηγιού ελαφιού στη Ρόδο και αντιδρα στην απόφαση των τοπικών αρχών  να οριοθετηθούν τα πλατώνια με ηλεκτροφόρες περιφράξεις.

Σε  επιστολή στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση την οποία κοινοποίησε και στο Facebook, η  Ομοσπονδία αναφέρει: «ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
Πριν μερικές μέρες σας είχαμε στείλει επιστολή ζητώντας να μην επιτραπεί το κυνήγι όσων ζώων είχαν απομείνει μετά τις πυρκαγιές στη Ρόδο.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΓΝΟΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.
Λίγο μετά μάθαμε ότι το Δασαρχείο Ρόδου είχε δώσει άδεια κυνηγιού στο καμένο νησί. 
Είχε προηγηθεί εγκύκλιος του ΥΠΕΝ στις δασικές υπηρεσίες της χώρας να εκδώσουν άδειες κυνηγιού πριν την Ρυθμιστική απόφαση θήρας που εκδίδεται κάθε χρόνο.
Το παράδοξο είναι το εξής: Απαγορεύεται το κυνήγι στα καμένα – που όμως ελάχιστα ζώα υπάρχουν γιατί δεν μπορούν να τραφούν- αλλά επιτρέπεται στις κοντινές περιοχές που έχουν καταφύγει όσα ζώα γλιτώνουν από τις πυρκαγιές».

Είχε προηγηθεί ανάρτηση για την απόφαση των αρχών να να οριοθετηθούν τα πλατώνια με ηλεκτροφόρες περιφράξεις.

«Δεν είναι δυνατόν να μαντρώσουμε ένα άγριο είδος και μάλιστα σε ένα περιορισμένο χώρο που δεν επαρκεί… Τα ελάφια αποτελουν μέρος του φυσικού πλούτου και της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού της Ρόδου» σημειώνει η ομοσπονδία.