Ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια επιφύλαξαν για τον γηγενή πληθυσμό του νησιού, αρκετοί τουρίστες, που βρέθηκαν στο νησί και αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα ξενοδοχεία τους, λόγω της πυρκαγιάς.

Μέσω twitter, ορισμένοι από αυτούς, επέλεξαν να ενημερώσουν για τα όσα συμβαίνουν στη Ρόδο και περιέγραψαν την ταλαιπωρία που βίωσαν, αλλά και την προσπάθεια των Ελλήνων.

«Στις 4 π.μ. φτάσαμε στο σχολείο και οι ντόπιοι είχαν έτοιμο φαγητό / νερό / υπνόσακους για τους ανθρώπους – καταπληκτικό!» έγραψε ένας χρήστης.

Ένας άλλος, που βρέθηκε επίσης σε σχολείο, είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους κατοίκους. «Ο ελληνικός λαός και οι εθελοντές ήταν καταπληκτικοί μπροστά σε μια τόσο τρομερή τραγωδία για τη χώρα τους».

Ένας άλλος διαμαρτυρήθηκε για την πολιτική της αεροπορικής, που έκανε την προσγείωση, ενώ δεν μπορούσαν να πάνε στο ξενοδοχείο. «Πέντε από εμάς ανάμεσα σε εκατοντάδες κοιμηθήκαμε στο πάτωμα ενός σχολείου», έγραψε, λέγοντας όμως ότι «οι ντόπιοι κάνουν τα πάντα».

«Είμαστε ασφαλείς προς το παρόν. Η πιο τρομακτική στιγμή σε ολόκληρη τη ζωή μου», έγραψε ένας χρήστης, που μεταφέρθηκε με σκάφος μαζί με τα παιδιά του, μακριά από την περιοχή της πυρκαγιάς. «Δεν ξέρω πώς θα το επεξεργαστούν, αλλά τι γενναία παιδιά», έγραψε.