Ο Τζόναθαν Λιούς, βρισκόταν για διακοπές στη Ρόδο και πραγματοποίησε έξι διαδρομές από τις 12:00 έως και τις 20:00, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά τουριστών σε πιο ασφαλή σημεία.

«Έμοιαζε σαν να έρχεται το τέλος του κόσμου». Εικόνες αποκάλυψης και καταστροφής περιγράφει Βρετανός τουρίστας που πέρασε οκτώ ώρες οδηγώντας ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στη Ρόδο για να σώσει εγκλωβισμένες οικογένειες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail, ο Τζόναθαν Λιούς από την Ανατολική Αγγλία, πραγματοποίησε έξι διαδρομές από τις 12:00 έως και τις 20:00. Βρέθηκε στο νησί των Ιπποτών για οικογενειακές διακοπές όταν ξαφνικά ήρθε αντιμέτωπος με την πύρινη κόλαση η οποία ακόμη κατακαίει τη Ρόδο.

Ο εργαζόμενος στις μεταφορές μετέφερε με αυταπάρνηση ανθρώπους σε ασφαλή σημεία, αφού αποφάσισε να αναλάβει ενεργό δράση όταν άρχισε να διακρίνεται ο πρώτος καπνός. «Οι άνθρωποι έλεγαν ”είναι μόνο λίγος καπνός”. Καταλάβαινα όμως ότι ήταν κάτι περισσότερο από λίγος καπνός. Ετσι κι αλλιώς δεν είμαι οπαδός της ηλιοθεραπείας, οπότε σκέφτηκα πώς μπορούσα να βοηθήσω» τόνισε ο Βρετανός.

Ο Λιούς οδήγησε στα βουνά προς τη Λάρδο, ένα χωριό στα νοτιοανατολικά του νησιού. «Οι άνθρωποι απλώς στέκονταν στη μέση του δρόμου, χωρίς να έχουν ιδέα τι συνέβαινε. Ήταν σαν μια τρομακτική αποκάλυψη», πρόσθεσε.

Ο Βρετανός δημοσίευσε και βίντεο γράφοντας στη λεζάντα: «Πέρασα την ημέρα μου σώζοντας οικογένειες από τις πυρκαγιές. Δεν μου αρέσει η ηλιοθεραπεία, έτσι έκανα κάτι χρήσιμο. Τελικά έφτασε ο στρατός και πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν».