Όσο μαίνονται τα απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα στο σύνολο της Γηραιάς Ηπείρου, από τον καύσωνα έως την ταυτόχρονη χιονόπτωση στην Ισπανία που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των έως τώρα δεδομένων από άποψη θερμοκρασίας, τώρα σειρά έχει η Iταλία.

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις περιφέρειες Εμίλια Ρομάνια και Μάρκε, προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και είχε καταστροφικές συνέπεις

Όλο το κέντρο της πόλης Ριτσιόνε έχει πλημμυρίσει, ενώ στην πόλη Φαέντσα αποφασίσθηκε η εκκένωση 150 κατοικιών. Συνολικά, στην Εμίλια Ρομάνια εννιακόσιοι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους με την βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας. Στην Μπολόνια, στο Φορλί και στην ευρύτερη περιοχή της Ραβένα τα σχολεία έμειναν σήμερα κλειστά.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, με κίνδυνο υπερχείλισης του ποταμού Μίζα, στην περιοχή της Σενιγκάλια, όπου οι πλημμύρες είχαν προκαλέσει 11 νεκρούς το περασμένο φθινόπωρο.

Στην πόλη Ριτσιόνε, το τμήμα πρώτων βοηθειών του νοσοκομείου Τσεκαρίνι πλημμύρισε και αποφασίσθηκε η μεταφορά όλων των ασθενών στους υψηλότερους ορόφους του κτηρίου.

Στην ίδια πόλη, τέλος, οι πυροσβέστες έσωσαν δυο πολίτες με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι κινδύνευαν να χάσουν την ζωή τους από πνιγμό.