Οι γνωστοί άγνωστοι έκαναν για ακόμα μια φορά την εμφάνισή τους, αμαυρώνοντας μία ειρηνική διαδήλωση για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στον θεσσαλικό κάμπο. Κουκουλοφόροι ξεκίνησαν να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος και έτρεψαν σε φυγή τους φιλήσυχους πολίτες που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τις παραλείψεις και τις αστοχίες που οδήγησαν σε ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν από μερίδα αναρχικών που εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ προς την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρίξη δακρυγόνων και χημικών. Για την ώρα, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε δεκαπέντε προσαγωγές με τις επτά εξ αυτών να μετατρέπονται σε συλλήψεις.

Απεργία
Photo credits: SOOC

Κουκουλοφόροι έσπασαν το μνημείο για τα θύματα της Marfin

Στόχος κουκουλοφόρων έγινε για πολλοστή φορά το μνημείο για τα θύματα της Marfin. Πιο συγκεκριμένα τη στιγμή που οι αναρχικοί ανέβαιναν την οδό Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα κρατώντας πανό ορισμένοι εξ αυτών αποκόπηκαν από το μπλοκ τους και έσπασαν το μνημείο που έχει φτιαχτεί στη μνήμη της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Παρασκευής Ζούλιας.

Απεργία
Photo credits: SOOC
Απεργία
Photo credits: SOOC

Μολότοφ και χημικά στα Προπύλαια

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στην Πρυτανεία, με ρίψεις μολότοφ και χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του Πανεπιστημίου. Αυτή τη στιγμή πάντως η ένταση έχει εκτονωθεί.

Απεργία

Κάηκε βανάκι μπροστά στην Παλιά Βουλή

Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια που ξεκίνησαν στο Σύνταγμα από κουκουλοφόρους, στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τους νεκρούς των Τεμπών, ένα βανάκι παραδόθηκε στις φλόγες από μολότοφ που δέχτηκε.

Με την επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά στο όχημα έσβησε, ωστόσο η ολοσχερής του καταστροφή δεν αποφεύχθηκε.

Απεργία
Photo credits: SOOC

Από τις 11:30 το πρωί χιλιάδες κόσμου έχει κατέβει στο κέντρο της Αθήνας σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας και συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη. Φοιτητές και διάφορα συνδικάτα κατέβηκαν να διαδηλώσουν για τις συνθήκες που oδήγησαν στο θάνατο 57 ανθρώπους, όταν επιβατικό τρένο προσέκρουσε μετωπικά σε μια εμπορική αμαξοστοιχία σκορπίζοντας τον θάνατο, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Οι αστυνομικές αρχές μιλούν για 50.000 ανθρώπους, εκτιμήσεις παριστάμενων ανεβάζουν τον αριθμό σε πάνω από 100.000 ενώ έχουν γίνει 14 προσαγωγές και δύο συλλήψεις. Από Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, η Σταδίου είναι πλημμυρισμένη, ενώ η Πανεπιστημίου από το ύψος του Rex και πάνω. Στο Σύνταγμα έχει γεμίσει με κόσμο καθώς το πλήθος κατευθύνεται εκεί από τα σημεία των συγκεντρώσεων.

Απεργία
Photo credits: SOOC

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ μετέτρεψε τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται παράλληλα σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Απεργία
Απεργία
Απεργία
Απεργία
Απεργία
Απεργία
Απεργία