Μέσα στον ορυμαγδό των τελευταίων ημερών, τα προβλήματα ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο. Χαρακτηριστικό το περιστατικό στη Μύκονο, όπου ειδικές δυνάμεις του Λιμεναρχείου του νησιού κατάφεραν να εντοπίσουν διακινητές μεταναστών που μετέφεραν κατατρεγμένους ανθρώπους στο νησί!

Οι Αρχές και συγκεκριμένα το Γραφείο Ασφάλειας, όπως και το πάνοπλο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου στη Μύκονο εντόπισαν συνολικά 14 άτομα τα οποία εμπλέκονται σε αυτή την περίεργη υπόθεση διακίνησης.

Δεν είναι άλλωστε συχνό το φαινόμενο να φτάνει κονβόι διακινητών μέχρι τη Μύκονο, νησί το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου και μακριά από τα τουρκικά παράλια. Σύμφωνα με πληροφορίες φερόμενοι υπεύθυνοι αυτής της μεταφοράς ήταν τέσσερις άνδρες, ένας Έλληνας και τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην περιοχή Αγία Σοφία στη Μύκονο.

Σημειώνεται πως η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο δρόμο, όπου οι δράστες πιθανότατα επιχειρούσαν να κρύψουν τους δέκα αλλοδαπούς.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τις συλλήψεις στη Μύκονο

Ανακοίνωση για την επιχείρηση εξέδωσε το Λιμενικό:

«Στον εντοπισμό δέκα (10) αλλοδαπών και στη σύλληψη τεσσάρων (04) ατόμων για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν στο νέο λιμένα Μυκόνου δέκα (10) αλλοδαποί, οι οποίοι κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος και στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στη συνέχεια κατόπιν συντονισμένων ενεργειών εντοπίστηκαν στην επαρχιακή οδό Τούρλου – Νέου λιμένα Μυκόνου και στην περιοχή ¨ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ¨ Μυκόνου τρεις (03) αλλοδαποί και ένας (01) ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε ότι ενεργώντας από κοινού, διευκόλυναν τη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών στο ελληνικό έδαφος παραλαμβάνοντας τους από σημείο εισόδου στην Ελλάδα και συνελήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 ¨διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών¨, του Ν. 3386/2005 ¨Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια¨ καθώς και του άρθρου 187 ¨Εγκληματική Οργάνωση¨ του Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 45 ¨Συναυτουργοί¨ του Π.Κ.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου».