Ένταση επικράτησε, το βράδυ της Τετάρτης (08/03), στη Θεσσαλονίκη, επί της Εγνατίας στο ύψος της Αριστοτέλους, όπου κουκουλοφόροι έσπασαν πεζοδρόμια και πέταξαν πέτρες και κομμάτια τσιμέντου εναντίον των αστυνομικών. Όλα αυτά συνέβησαν με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr, χημικά έπεσαν και στην Αγίου Δημητρίου, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν.

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη

Σε πεδίο μάχης μετετράπη το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς τη στιγμή που η πορεία για τα θύματα των Τεμπών ολοκληρωνόταν στην πλατεία Δικαστηρίων, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, κουκουλοφόροι βγήκαν από την πορεία και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.

Επίσης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν αποπνικτική.

Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες στα γραφεία του ΟΣΕ

Πάντως, επεισόδια σημειώθηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης (08/03), και στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Καραϊσκάκη όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΟΣΕ. Όλα ξεκίνησαν όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών και δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν.

Ειδικότερα, μια ομάδα 20 ατόμων απόσπαστηκε από την πορεία, κινήθηκε προς τα γράφεια του ΟΣΕ. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν με κροτου λάμψης και χρήση χημικών. Εν συνεχεία, αφού έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους, μέσω της οδού Μάρνη, έφυγαν με κατεύθυνση τα Εξάρχεια.

Photo credits: thestival.gr