Εντύπωση έχει προκαλέσει, η φωτογραφία του αμερικανικού μεταγωγικού αεροσκάφους Galaxy που στέκεται σε γέφυρα πάνω από την Αττική Οδό, λίγα μέτρα μακριά από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αφού κάνει τον γύρο των κοινωνικών μέσω αυτές τις ημέρες.

Πρόκειται για αεροπλάνο στρατιωτικού τύπου που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από τη Lockheed και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά αεροπλάνα στον κόσμο.

Το θέαμα εντυπωσιάζει και ανησυχεί παράλληλα ως κάτι παράξενο και μη σύνηθες, μα πρόκειται για ένα αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος, το οποίο κατέφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις αρχές Ιουλίου, ενώ η άφιξη πολεμικών αεροσκαφών στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο συμβαίνει αρκετά συχνά είτε για ανεφοδιασμό είτε για τεχνικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πηγές του αεροδρομίου, τα συγκεκριμένα αεροσκάφη προσγειώνονται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ακόμα και στα πλαίσια ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισαν οι ίδιες πηγές ότι η εν λόγω γέφυρα στην οποία κινήθηκε το αμερικανικό μεταγωγικό είναι κατασκευασμένη με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από Antonov, από τα πιο βαριά δηλαδή αεροσκάφη στον κόσμο και από τα πιο μεγάλα επίσης.

@forces_playground C-5 Galaxy Size Comparison #tiktokusa #fyp #viral ♬ Nure – Pette Bella Remix – Ömer Bükülmezoğlu

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος προσγειώθηκε στον δυτικό διάδρομο και πέρασε την αερογέφυρα, η οποία φαίνεται και στο βίντεο, για να φτάσει στον ανατολικό διάδρομο.