Όταν ο Χαρδαβέλας έκανε την εκπομπή Πύλες Του Ανεξήγητου, δεν ξέρουμε πόσο είχε στο μυαλό του ότι όντως συμβαίνουν πολλές φορές πράγματα που και να τα σκηνοθετούσε κάποιος, δύσκολα θα τα πετύχαινε με τέτοια αρμονία και συνεκτικότητα. Ποιος ξέρει, ίσως τελικά να είμαστε όντως μια προσομοίωση που έχει φτιαχτεί από ανώτερα όντα και να γράφουν καθημερινά το σενάριο της καθημερινότητας σαν ομάδα σεναριογράφων σε αμερικανική σειρά…

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί αυτό το μυστήριο που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην πολυτελή έπαυλη των Βερσάτσε στο Μαϊάμι, όπου μια καθαρίστρια ανακάλυψε σε ένα από τα δωμάτια τα πτώματα δύο αντρών. Ανεξηγητη σύμπτωση; Η 15η Ιουλίου είναι η επέτειος του θανάτου του Τζιάνι Βερσάτσε σε αυτή την έπαυλη, η οποία συνέβη το 1997, με έναν άντρα να τον πυροβολεί στο κεφάλι δύο φορές.

Τα τελευταία χρόνια η έπαυλη που λέγεται Villa Casa Casuarina, έχει μετατραπεί σε boutique hotel με 10 δωμάτια, όπου για να μείνεις, δίνεις 1.800 δολάρια τη βραδιά. Μάλιστα εκεί είχαν βρεθεί ο Λόγκαν Πολ και ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ πριν από τον μεταξύ τους αγώνα.

Οι δύο νεκροί, 31 και 30 ετών από την Πενσυλβάνια και το Νιου Τζέρσι, φέρονται να αυτοκτόνησαν, με την αστυνομία να κάνει λόγο για pact of suicide, δηλαδή έναν όρκο αυτοκτονίας, το οποίο αποτελεί πιο συχνό φαινόμενο στη Φλόριντα απ΄όσο θα φανταζόταν κανείς. Η έρευνα της αστυνομίας δεν αναζητά κάποιον που να έχει διαφύγει και δεν θεωρεί πως οι θάνατοι των δύο οφείλονται σε πρόσωπα εκτός ξενοδοχείου, επομένως η επίσημη εκδοχή είναι αυτοκτονίας ή ο ένας δολοφόνησε τον άλλον και μετά αυτοκτόνησε. Πιθανό είναι το σενάριο να επρόκειτο για ένα γκέι ζευγάρι που ίσως να θέλησε να γίνει κομμάτι του θρύλου γύρω από τον θάνατο του Βερσάτσε.

Ο 50χρονος τότε σχεδιαστής είχε σχέση με τον Αντόνιο Ντ΄Αμίκο και η δολοφονία του έγινε από τον Άντριου Κούναμαν, έναν τύπο που παρακολουθούσε και παραμόνευε για γκέι άντρες με σκοπό να τους σκοτώσει. Οι φήμες λένε πως ο Κούναμαν και ο Βερσάτσε είχαν γνωριστεί σε ένα πάρτι πριν μήνες και είχαν αναπτύξει ερωτική σχέση, οπότε ο Κούναμαν τον σκότωσε γιατί ζήλευε.

Εκείνη την ημέρα, ο Τζιάνι Βερσάτσε είχε βγει για μια σπάνια φορά από το σπίτι του για να πάρει εφημερίδες. Όπως είχε πει στην κατάθεση του ο μπάτλερ του, Τσαρλς Ποντέστα, ήταν σε αυτή την έξοδο που ο Κούναμαν είδε τον Βερσάτσε και πήρε την απόφαση να τον σκοτώσει. Ο Βερσάτσε ήταν αυτός που μάλλον του είχε δώσει δρόμο εισόδου στη βίλα και λίγο αργότερα ο Πόντεστα θα άκουγε δύο πυροβολισμούς που στην αρχή νόμιζε πως ήταν «ποπ κορν που έσκαγαν». Ο Κούναμαν είχε αυτοκτονήσει 8 ημέρες αργότερα. Πολλά δηλαδή τα κοινά στοιχεία με το σενάριο της αστυνομίας για τους δύο νεκρούς του σήμερα.