Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δύο από τους πέντε συνολικά κατηγορούμενους για την υπόθεση της 16χρονης η οποία νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών σε σπίτι στον Βύρωνα.

Οι πέντε κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνον ένας είχε συνήγορο υπεράσπισης, ενώ στους άλλους τέσσερις διόρισε η ανακρίτρια.

Οι τρεις από τους πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι δεν έδωσαν ναρκωτικά στην ανήλικη και αρνήθηκαν τις κατηγορίες της διακεκριμένης διακίνησης περί ναρκωτικών, της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη, της συμμορίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Όπως αναφέρεται η 16χρονη έπεσε θύμα του κυκλώματος και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φίλων και της μητέρας της δεν μπορούσε να ξεφύγει.

Υπενθυμίζεται πως η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν σε σπίτι στον Βύρωνα, όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, αλλά και «σίσα», από κύκλωμα ναρκωτικών, οι οποίοι διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με την ίδια.

Η φίλη της αντιλήφθηκε την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η 16χρονη και αφού διαπίστωσε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της κάλεσε ασθενοφόρο.

«Εκεί πέρα αράξαμε λίγο και μετά εγώ πήγα για ύπνο. Ξύπνησα και μου είπαν ότι έπαθε κάτι η Μ. αλλά ήξερα τι είχε πάρει. Είχε πάρει και ένα φάρμακο, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα, κάπως λίρικα, κάτι τέτοιο και τα είχε ανακατέψει αυτά τα δύο μαζί. Βλέπω τη Μ. ξαπλωμένη με ανοικτά τα μάτια, να είναι έτσι γουρλωμένα, μετά τα μάτια της να πηγαίνουν προς τα πάνω, να έβγαζε κάτι αίματα, κάτι υγρά από τη μύτη κάθε φορά που πήγαινα να την σηκώνω. Ηθελα να δω αν ζει ή όχι, να πάρω σφυγμούς και μετά την έβαλα να καθίσει όρθια», ανέφερε η φίλη της 16χρονης, σύμφωνα με το STAR.

Από την πλευρά της η μητέρα της 16χρονης είπε στους αστυνομικούς: «(Οι φίλοι της κόρης μου), με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά όταν έψαχνα να την βρω που είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για αυτή. Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι, όταν ήταν με αυτούς της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει παρά τη θέλησή της».