«Η υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου όντως άνοιξε ξανά. Το 2019 με την απόφαση του Μεικτού ορκωτού δικαστηρίου διατάχθηκε έρευνα για οκτώ άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και στο στάδιο της αρπαγής και ανθρωποκτονίας του Μάριου και στην δεύτερη φάση που ήταν η εξαφάνιση της σορού του. Υπήρξαν τηλεφωνικές συνομιλίες. Έγινε έρευνα και επεξεργασία των τηλεφωνικών συνομιλιών και οδηγηθήκαμε στις δύο πρώτες συλλήψεις» δήλωσε ο Νίκος Ρουσσόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, έξω από το Εφετείο των Αθηνών ο κ. Ρουσσόπουλος μετά τη σύλληψη ενός 50χρονου και ενός 54χρονου χθες εκτίμησε ότι σύντομα θα οδηγηθούν και άλλοι ύποπτοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Αναμένω και πιστεύω ότι θα γίνουν και άλλες (συλλήψεις) γιατί σίγουρα εμπλέκονται περισσότερα άτομα. Δεν είναι μόνο τα δύο αυτά άτομα» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι ο ίδιος γνωρίζει για την εμπλοκή άλλων τεσσάρων ατόμων.

Mιλώντας για την εξέλιξη των ερευνών απάντησε ότι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δύο νέων υπόπτων καθώς βρέθηκαν νέα στοιχεία. «Ο κύριος όγκος των στοιχείων ήταν από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τα στοιχεία που υπήρχαν στην πρώτη δικογραφία και αυτά είναι που οδήγησαν το Εφετείο στη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα» σημείωσε.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν ενεργό ρόλο στην εξαφάνιση της σορού του Μάριου

Ερωτηθείς για την αντίδραση της οικογένειας στην είδηση της σύλληψης ο κ. Ρουσσόπουλος τόνισε ότι «αυτό το οποίο περιμένει η μητέρα του Μάριου είναι σε μια πολυπρόσωπη πλέον δίωξη με 4,6 άτομα ή 8 άτομα, κάποιος να μιλήσει και να πει ακριβώς που έχουν ξεφορτωθεί τη σορό του Μάριου».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι δύο συλληφθέντες που απολογούνται την Παρασκευή είναι και αυτοί που έχουν ενεργό ρόλο στην εξαφάνιση της σορού. «Αν θέλουν να βοηθήσουν τουλάχιστον τους εαυτούς τους και να δώσουν στη μητέρα αυτό το οποίο ζητάει, να βρεθούν τα οστά, τα υπολείμματα του Μάριου ας το κάνουν», συμπλήρωσε λέγοντας ότι και οι δύο ύποπτοι είναι οικογενειάρχες.

Όσον αφορά τις έρευνες που συνεχίζονται για τον εντοπισμό του σημείου που έκρυψαν το πτώμα μετά τη δολοφονία πρόσθεσε ότι «από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουμε μια γενική εικόνα που μπορεί να είναι, αλλά μιλάμε για μια πολύ μεγάλη έκταση. Έγιναν και στο παρελθόν κάποιες προσπάθειες έρευνας, αλλά μιλάμε για μια έκθεση χιλιάδων στρεμμάτων οι οποίες είναι αδύνατον να ερευνηθούν ό, τι ερευνητική ομάδα και να μπορέσει να δημιουργήσει κάποιος». Και όπως τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου, πρέπει να βρεθεί η σορός του για να γίνει η ταφή και να κλείσει ο κύκλος του πένθους της οικογένειας.