O Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, σε μία από τις τελευταίες του πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου απευθύνθηκε στους πολίτες για τις επικείμενες εκλογές, στην διήμερη παρουσία του στην κεντρική Μακεδονία, στρέφοντας το βλέμμα στην επόμενη 4ετια.

«Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, κάναμε ένα μεγάλο βήμα, θα είναι όμως σα να μην έγινε ποτέ αν δεν εδραιωθεί. Το πρωί της 25ης Ιουνίου οι κάλπες θα είναι πάλι άδειες. Για να έχουμε σταθερή κυβέρνηση την 26η Ιουνίου πρέπει να πλημμυρίσουν με ψηφοδέλτια της παράταξής μας. Είμαστε η μόνη πολτική δύναμη που απέδειξε πως μπορεί να ξεπερνά τις κρίσεις, υλοποιώντας όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

«Εμείς κάναμε την πατρίδα με έργα και όχι με λόγια του αέρα. Στις 21 Μαΐου ψηφίσαμε για να νικήσουμε μαζί και στις 25 ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί. Στις πρώτες εκλογές επιβραβεύτηκε η πολιτική που μείωσε 50 φόρους, αύξησε τις θέσεις εργασίας και τώρα σχεδιάζει να αυξήσει τους μισθούς, να κάνει ευνοϊκότερο το τοπίο για δάνεια στις επιχειρήσεις» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«Οι προκλήσεις παραμένουν όμως. Η Τουρκία έχει σταθερή κυβέρνηση. Η Ελλάδα θέλει κι αυτή κυβέρνηση εθνικής σιγουριάς και προκοπής. Όπως και στην πρώτη θητεία, έτσι και στη δεύτερη θα υλοποιήσουμε αυτά που ξεκινήσαμε. Χωρίς να κρύβουμε λάθη και αδυναμίες, αλλά με περισσότερη πείρα και ορμή. Γι’ αυτό η αυτοδύναμη ΝΔ είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε μια ασφαλή Ελλάδα» συνέχισε, κάνοντας μία αναδρομή στις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η χώρα την τετραετία που πέρασε και τα μέτρα που πήρε για να προστατέψει οικονομικά τους πολίτες.

Μητσοτάκης

Η ατάκα Μητσοτάκη για… ντεμέκ πιστούς και πατριώτες

«Είμαι βέβαιος ότι με την ίδια ωριμότητα σε λίγες μέρες από τώρα, οι πολίτες θα ζυγίσουν και το βάρος της νέας τους ψήφου, γνωρίζοντας ότι αυτή θα προσφέρει ασφάλεια στην αυριανή μας καθημερινότητα και ότι αυτή, επίσης, θα δώσει ώθηση στην αισιοδοξία για μία καλύτερη ζωή. Η αριθμητική της κάλπης είναι αμείλικτη, πολλές ακραίες φωνές στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ΄ ανάγκη πολυφωνία, αλλά ίσως το αντίθετο να οδηγηθούμε σε μία δημοκρατική κακοφωνία, ένα φρένο στο αποτέλεσμα και στη δημιουργία και έναν κίνδυνο στην ακυβερνησία είναι οι περιπέτειες που τις έχει ζήσει η πατρίδα μας και θέλει πια οριστικά να τις αφήσει πίσω» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης πετώντας «καρφιά» κατά άλλων κομμάτων κάνοντας λόγο για «καπηλεία αξιών».

«Πολύ περισσότερο όταν τις εκφράζουν νεόκοποι ηγέτες, προσωποπαγή σχήματα που διαψεύδουν τελικά τις ιδέες που επικαλούνται. Η καπηλεία τον αξιών, μάλιστα, αποτελεί το κοινό σημείο αυτών των κινήσεων, είτε πρόκειται για τη δήθεν φιλοπατρία είτε το μονοπώλιο της Ορθοδοξίας. Αυτά είναι μεγέθη που ενώνουν και δεν χωρίζουν. Η ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται μέσα σε συνθήματα. Οσοι, λοιπόν, με τη συμπεριφορά τους, τελικά, προσβάλλουν το σταυρό ή τη γαλανόλευκη ας το ακούσουν καλά: αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες. Οι πρώτοι φτάνουν να εμπορεύονται μέχρι τη θρησκεία εδώ μέσα στην πόλη καμάρι του Βυζαντίου. Ενώ άλλοι τολμούν να μονοπωλούν την εθνική συνείδηση. Απέναντι σε ποιους τα λένε αυτά; σε σας στους Μακεδόνες της πρώτης γραμμής;» είπε χαρακτηριστικά.

«Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, οι νέοι μας ψήφισαν γιατί αναγνώρισαν ότι οι ποιοτικές σπουδές και η κατάρτιση οδηγούν σε ένα ασφαλές επαγγελματικό περιβάλλον. Πόσοι στοιχημάτιζαν ότι όλη η Ελλάδα θα είναι μπλε; Κι όμως το πετύχαμε. Και μπορούμε, αλλά και αξίζουμε καλύτερα. Αυτό έχουμε στόχο στο πρόγραμμά μας. Πρώτον με καλύτερους μισθούς. Ξέρω ότι είναι ακόμη χαμηλοί και πρέπει να πλησιάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Επίσης, αξιοπρεπής υγεία, αποτελεσματικό κράτος και περήφανη Ελλάδα» είπε ακόμη.

  • Για την Υγεία έδωσε έμφαση στις προσλήψεις και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και στην πρωτοβάθμια υγεία.
  • Για το δημόσιο τόνισε πως στόχος είναι να γίνει καλύτερο «με ανθρώπινες συμπεριφορές».
  • Για το μετρό της πόλης και τα αρχαία που βρέθηκαν κατά τις εργασίες, είπε πως «καταγράφεται η πορεία της πόλης που προχωρά σε μια σύγχρονη καθημερινότητα, αλλά με σεβασμό στην ιστορία της».

«Θέλω να αναδείξω από εδώ τη σημασία της νέας κάλπης. Οι πολίτες τον Μάιο μαύρισαν το ψέμα και τον διχασμό και επιβράβευσαν την ειλικρίνια, την αλήθεια και τον ρεαλισμό. Αυτά ήταν τα μηνύματα, γεγονότα θα αποτελέσουν όταν ξαναγίνουν ψήφοι στην κάλπη. Αντίπαλός μας είναι η αλαζονεία και η αυταρέσκεια που δεν θα επιτρέψω να υπάρχει. Εχουμε υποχρέωση να είμαστε σοβαροί, να πατάμε γερά και να ακούμε τα προβλήματα της κοινωνίας. Στις 26 Ιουνίου η αυτοδυναμία είναι πολιτική αναγκαιότητα. Παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός κι αυτός αποφασίζει για τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες. Σε αβέβαιο περιβάλλον η χώρα χρειάζεται σίγουρες λύσεις» σχολίασε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ξεχνά να πει ότι το Λιμενικό έσωσε ζωές

«Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε την αποτυχία του, αλλά συνεχίζει να αντιγράφει τον κακό του εαυτό. Ξεχνά να πει για την Πύλο ότι το ναυάγιο έγινε σε διεθνή ύδατα, ότι το οργάνωσαν αδίστακτοι διακινητές και στρέφει τα πυρά του εναντίον της πατρίδας και του λιμενικού που έσωσε πάνω από 100 ζωές και έδωσε επιχειρήματα στην Τουρκία να στραφεί εναντίον της πατρίδας. Και μετά απορούν γιατί τους αποκαλούμε “εθνική εξαίρεση”» είπε στρέφοντας τα βέλη του προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο Ανδρουλάκης αδυνατεί να αναλάβει κάθε βάρος ευθύνη και θέλει να γίνει… ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ρισκάροντας και τρίτες εκλογές τον Αύγουστο. Γι’ αυτό την Κυριακή δεν ψηφίζουμε την Κυριακή για αντιπολίτευση, αλλά για κυβέρνηση. Η συνείδηση όσων δίστασαν τον Μάιο, η συνείδησή τους, τους οδηγεί δίπλα μας. Τους πολιορκούν φωνές που καπιλεύονται αυτές τις αξίες. Είτε από εκπροσώπους εγκληματιών με αίμα στα χέρια, είτε από νεόκοπους ψευτοπατριώτες, είτε από ηγετίσκους που επικαλούνται την πίστη της αγάπης και λένε λόγια μίσους. Ολους αυτούς δεν πρέπει να τους αφήσουμε να γίνουν εστίες μόνιμης ασυνενοησίας» ανέφερε για τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, με «καρφιά» και στα άλλα κόμματα.

«Ενα μήνυμα ακόμη. Δεν δίνουμε αψήφιστα την ψήφο μας, όχι πειράματα στην κάλπη» πρόσθεσε ζητώντας δίπλα τους όσους «θέλουν σιγουριά, σχέδιο, αποτελεσματικότητα, σταθερότητα, εξυγχρονισμό».

«Αν οι ψήφοι ευθύνης ενωθούν, το γαλάζιο ψηφοδέλτιο θα μετατραπεί σε μια πολύχρωμη ελπίδα και το βάρος γι’ αυτό βρίσκεται στα δικά σας χέρια»

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα προς την Τουρκία, τονίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο.