Δεν θα μπορούσε να λείπει από τα τουρκικά πρωτοσέλιδα την Παρασκευή η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, οι συμφωνίες που υπέγραψαν και τα μηνύματα που έστειλαν οι ηγέτες των δύο χωρών.

«100 χρόνια μετά τη Λωζάνη ξεκίνησε νέα περίοδος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ερντογάν-Μητσοτάκης καθόρισαν τον οδικό χάρτη» γράφει η Hurriyet με την εφημερίδα να φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδο και το θέμα της χορήγησης βίζας σε Τούρκους για 10 νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και στην παρουσία του… Πίνατ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τη φράση «άνεμος ειρήνης στο Αιγαίο» που χρησιμοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό χρησιμοποιεί για το πρωτοσέλιδό της η Μilliyet.

H ίδια εφημερίδα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, υποστηρίζει ότι οι Έλληνες αστυνομικοί που φρουρούσαν τον Τούρκο πρόεδρο, την ώρα που έφευγε του ζήτησαν αναμνηστική φωτογραφία και εκείνος δεν τους χάλασε το χατήρι.

Τη φράση Ερντογάν «για την ειρήνη ας γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο» χρησιμοποιεί η Sabah ενώ η Akcam επιλέγει το μήνυμα περί «θάλασσας ειρήνης» στο Αιγαίο.

«Τελείωσαν οι εκλογές, ξεκίνησε η περιόδος της θετικής διάθεσης» αναφέρει στο μικρό σε έκταση θέμα που έχει στο πρωτοσέλιδό της η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet.