Η καταγγελτική δήλωση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, σχετικά με την ανάληψη ευθυνών από τον πρωθυπουργό δεν έμεινε ασχολίαστη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε πως η κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες της σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση που επιχειρεί απλά να διαστρεβλώσει την αλήθεια.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών. Ζήτησε συγνώμη τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, κυβερνήσεων και διοικήσεων που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει από το 2016. Γιατί αν το έργο είχε ολοκληρωθεί, το δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποτραπεί.

Ταυτόχρονα εγγυήθηκε διαφάνεια στην έρευνα, την ανάδειξη των ευθυνών και τον καταλογισμό των συνεπειών. Ενώ αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να μην ζήσουμε ξανά τέτοια τραγωδία. H μόνιμη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο αυτό είναι ότι τα τρένα στην Ελλάδα λειτουργούσαν τέλεια επι των ημερών του και τα διέλυσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.»