📺 Debate Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα μόνο πριν από τις εκλογές της 2ας Ιουλίου (αν φυσικά αυτές γίνουν), ως είπε χθες ο πρωθυπουργός. Όπως ακριβώς είχε αναφέρει η στήλη από τις 25 Απριλίου. Όσο για το αυριανό; Θα υπάρξουν κι αρκετοί διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, σε ειδική αίθουσα που δημιουργείται στην Αγία Παρασκευή.

🗣️ «Η ουσία του debate είναι να μας απαντήσουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που θα τους έχουμε εκεί δίπλα-δίπλα, για το πώς βλέπουν μια προοδευτική διακυβέρνηση» είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 – κι αφού του έκανε πλάκα («δεν μου λέτε τώρα και τι ερώτηση θα μου κάνετε στο debate;). Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι ο ίδιος ήταν υπέρ σε πιο χαλαρό πλαίσιο και όχι κανόνες για την τηλεμαχία.

🤲 Εκτός από τη σημερινή εκδήλωση, όπου (η τριανδρία του κόμματος) Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσουν σε κοινή εκδήλωση για το ρόλο της ΝΔ και του ιδρυτή της στην ένταξη της Ελλάδας στην -τότε- ΕΟΚ, ο Καραμανλής κλήθηκε θα εμφανιστεί και στην προεκλογική συγκέντρωση του Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Η συμπρωτεύουσα ήταν η εκλογική περιφέρεια του πρώην πρωθυπουργού και ο νυν την επέλεξε ως μια από τις τρεις που θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Ωστόσο, αν τελικά παραστεί, δεν θα απευθύνει αυτή τη φορά χαιρετισμό.

💪 Στην εκδήλωση αυτή, που αποτελεί ορόσημο τόσο για την Ευρώπη όσο και για τη Νέα Δημοκρατία, το κυβερνών κόμμα επιλέγει να κάνει μια επίδειξη ενότητας στο Ζάππειο με τη συμμετοχή τριών πρωθυπουργών, νυν και πρώην, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

🇪🇺 Εκτός των πρώην πρωθυπουργών, στη σημερινή εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών και επίτροποι στην ΕΕ που ανήκουν στη ΝΔ, καθώς και οι 26 πρέσβεις των κρατών – μελών της ΕΕ. Η εκδήλωση αναμένεται να ξεκινήσει με ένα σύντομο αναδρομικό βίντεο, το οποίο θα εστιάζει στην πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, με αφετηρία, βεβαίως, την υπογραφή της ένταξης της χώρας στην τότε ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Ζάππειο.

🇬🇷 Για 200.000 μιλούσαν κάποτε, κι όμως… Μόλις 22.855 Έλληνες και Ελληνίδες του εξωτερικού γράφτηκαν εντέλει στη σχετική πλατφόρμα για να ψηφίσουν. Και τόσοι είναι αυτοί που κατάφεραν να εγγραφούν. Δεν σημαίνει ότι θα καταφέρουν να ψηφίσουν και όλοι, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα γίνει διαδικτυακά. Ορισμένοι εκτέθηκαν – κι εκτέθηκαν πολύ.

🤡 Από εκεί που οι λαϊφστυλίστικες αποτελούσαν «εκπομπές του κακού» για τον ΣΥΡΙΖΑ που «εκθειάζουν τον Μητσοτάκη», γύρισε φέτος το… μπιφτέκι. Και στη Σταματίνα Τσιμτσιλή πήγε ο Αλέξης Τσίπρας, και μάλιστα την ευχαρίστησε με θέρμη on air, και σήμερα το πρωί θα εμφανιστεί στο «Πάμε Δανάη» του Mega με τη Δανάη Μπάρκα. Είδες, αν δεν ανεβαίνουν τα νούμερα, πόσο εύκολες είναι οι κωλοτούμπες;

✈️ Ο οποίος Τσίπρας τις προάλλες είχε ως σταθμό των περιοδειών του την Αρτα το μεσημέρι και το απόγευμα την Πρέβεζα. Ο Μητσοτάκης βρέθηκε στην Αρτα μια μέρα μετά και, δη, σε ανοικτή συγκέντρωση με πολύ κόσμο ενώ ο Τσίπρας είχε δεν είχε 150 νοματαίους. Τούτο προκάλεσε μουρμούρα σε φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή από όπου κατάγεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρεί και φέτος δεδομένη την πρωτιά στην Αρτα (και λόγω της Ολγας Γεροβασίλη).

😡 Ενώ το ΠΑΣΟΚ στην επαρχία διπλασιάζει, ακόμα και τριπλασιάζει τα ποσοστά που είχε το 2019 σε διαφορές εκλογικές περιφέρειες, στην Αττική παραμένει σε μονοψήφιο. Σε όλες. Εξ ου και ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε μεταξύ άλλων και τον Βόρειος Τομέας της Αθήνας για να είναι υποψήφιος. Και, όπως μαθαίνω, από τις 22 του Μάη ο πρόεδρος θα πάρει μέτρα έως… κεφάλια, όντας εκνευρισμένος με αρκετούς που είναι άφαντοι προεκλογικά. Ανδρέα Λοβέρδο, ξέρεις κάτι;

📺 Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε χθες το αίτημά της να συμμετάσχει στο debate των πολιτικών αρχηγών, υπενθυμίζοντας ότι και η ίδια είναι η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές, και η Πλεύση Ελευθερίας είναι το πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό δημοκρατικό κόμμα βάσει δημοσκοπήσεων. Κι όμως, έχει δίκιο.

⛪ Υποψήφια με το κόμμα Νίκη, έκανε την εμφάνισή του στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, συγκεντρώνοντας 1%, είναι και η Μαρία Εζνεπίδου, ανιψιά του Αγίου Παϊσίου. Βοήθειά μας.

🗳️ Θα μου πείτε, ποια Νίκη και ποια Πλεύση Ελευθερίας τώρα. Το 2015 (πρόχειρο παράδειγμα) η Ενωση Κεντρώων δεν είχε πάνω από 2% στα γκάλοπ, πήρε όντως 1,31% τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο ο Βασίλης Λεβέντης μπήκε στη Βουλή με 3,4%. Τον, δε, Πάνο Καμμένο ως και ένα μήνα πριν τις εκλογές εκείνου του Γενάρη τον… έπαιζαν στο 2,2%. Αρα;

🔵 Συνάντηση με τον Γιώργο Καρατζαφέρη είχε πρόσφατα, ως μαρτύρησαν στη στήλη, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Ο επικεφαλής του νεοπαγούς κόμματος ΕΑΝ έχει ήδη πρώην στελέχη του Καρατζαφέρη στο κόμμα του όπως ο Κώστας Αϊβαλιώτης, αλλά και ο  Νίκος Χριστοδουλόπουλος, απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει διευθυντής του ΛΑΟΣ.

↗️ Πολύ κόσμο είχε τις προάλλες στη Ραφήνα ο Μάκης Βορίδης στην κλασική του προεκλογική ομιλία, την οποία διοργάνωσε με επιτυχία ο πάντα ενεργός στην περιοχή Παύλος Μπατάλης. Μέχρι και ο Γιώργος Πατούλης έφθασε στο λιμάνι, παρόλο το πολύ φορτωμένο πρόγραμμά του.

👎 Ο οποίος Πατούλης όμως, στον απολογισμό της παράταξής του για την Περιφέρεια, απέτυχε να γεμίσει το Ζάππειο (παρά την μεγάλη κινητοποίηση του προσωπικού του μηχανισμού). Δείγμα της αποξένωσής του από τη ΝΔ ενώ οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πλέον τυπικές.

🆘 ΥΓ. Αρκετοί υποψήφιοι, ειδικά στην Αττική, είναι σε… αναμμένα κάρβουνα. Και λογικό. Αύριο η στήλη θα επανέλθει, με ονόματα και ποσοστά.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com