Στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται σήμερα η συμπληρωματική τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για το «μπλόκο» του κόμματος Κασιδιάρη στις επερχόμενες εκλογές. H συζήτηση ξεκίνησε στις 10:30 ενώ η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά τον Αίνιγμα παραμένει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, η βουλευτής του κόμματος Μαρία Κομνηνάκα δήλωσε ότι είναι «υποκριτικό το άγχος και το ενδιαφέρον σας, καθώς μέχρι σήμερα δεν κάνατε το ελάχιστο ώστε σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η δίκη, να υπήρχε η αμετάκλητη καταδίκη των εγκληματιών, ναζιστών της Χρυσής Αυγής». Από την άλλη πλευρά το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 διευκρίνισε: «Τον φασισμό τον τσακίζουμε στους δρόμους και στην κάλπη, όχι στα δικαστήρια!».

Η συζήτηση γίνεται στην σκιά της παραίτησης του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου, ο οποίος είχε καταγγείλει παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη για την τροπολογία που αφορά το κόμμα Κασιδιάρη.

Όπως εξήγησε ο κ. Τζανερίκος, η συμπληρωματική τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών αποτελεί μια «πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την Ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου», και τη χαρακτήρισε «φωτογραφική διάταξη που έχει στο “στόχαστρο” τον ίδιο».