Κύμα υποστήριξης έχει υψωθεί τόσο από τον πολιτικό κόσμο όσο και από τα κοινωνικά δίκτυα μετά τη σεξιστική επίθεση σε βάρος της νέας υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής, Θάνο Τζήμερο.

Με ακόμη μία δήλωση, προερχόμενη από την κυβέρνηση, καταδικάζονται τα σχόλια του κ.Τζήμερου. «Μετράμε μια ακόμα σεξιστική και χυδαία επίθεση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο η Σοφία Ζαχαράκη που ως “άγαμη και άτεκνη” είναι “αδιανόητο” να τοποθετείται στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Λες και για να γίνει κανείς Υπουργός Τουρισμού θα πρέπει να είναι πιλότος ή ναυτικός για το Ναυτιλίας (και πάει λέγοντας)» τονίζει, από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η ανάρτηση της Δόμνας Μιχαηλίδου

Η ανάρτησή της στο Instagram, που συνοδεύεται από μια φωτογραφία με τη Σοφία Ζαχαράκη, έχει ως εξής: «Μετράμε μια ακόμα σεξιστική και χυδαία επίθεση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο η Σοφία Ζαχαράκη που ως “άγαμη και άτεκνη” είναι “αδιανόητο” να τοποθετείται στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Λες και για να γίνει κανείς Υπουργός Τουρισμού θα πρέπει να είναι πιλότος ή ναυτικός για το Ναυτιλίας (και πάει λέγοντας). Πάλεψα για την παιδική προστασία τέσσερα χρόνια. Άγαμη και άτεκνη. Αγωνίστηκα για τα παιδιά και νιώθω αποστροφή στο άκουσμα τέτοιων δηλώσεων. Σκληρή δουλειά, γνώσεις, πείσμα και ενσυναίσθηση. Αυτά χρειάζεσαι για να υπηρετήσεις το δημόσιο συμφέρον. Όλα τα υπόλοιπα είναι και θα παραμείνουν αναχρονιστικά κατάλοιπα».