Τελικά, η ρητορική που θέλει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν μετ’ επιτάσσεως τις ψήφους που μέχρι πρότινος ανήκαν στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως βρίσκεται σε έξαρση.

Μετά το κάλεσμα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους ψηφοφόρους του νεοφασιστικού μορφώματος, σύμφωνα με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, τη σκυτάλη πήρε σήμερα η Όλγα Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα, όταν η κυρία Γεροβασίλη ρωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 αν θα θεωρούσε φυσιολογικό να της πει κάποιος «εγώ ψήφιζα μέχρι τώρα Χρυσή Αυγή, αλλά τώρα θα ψήφιζα Κασιδιάρη», απάντησε «βεβαίως».

«Και θα συζητούσα μαζί του τι έκανε τότε και τι σημαίνει σήμερα και θα ήταν μια εξέλιξη που θα την έβλεπα στη θετική κατεύθυνση ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν το εκλογικό τους λάθος», συμπλήρωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την ίδια, η κίνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια προσπάθεια 2-3 ημερών καθώς, όπως είπε, «έχουμε αναλύσει με τοποθετήσεις επί σειρά ετών τι σήμαινε όλο αυτό και έχουμε διαχωρίσει ένα ψηφοφόρο που δεν κατανοούσε τι σημαίνει στήριξη σε αυτό το μόρφωμα. Προφανώς τον διαχωρίζαμε από την εγκληματική οργάνωση».

Το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τους ψηφοφόρους που είχαν σκοπό να κατευθυνθούν προς τη Χρυσή Αυγή στις προσεχείς εκλογές.

«Η μάχη με τον φασισμό είναι μια καθημερινή μάχη. Και στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της Ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης και να τους εξηγήσουμε ότι δεν αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας πως «δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί αυτοί που συναγελάζονται με δικαστές ξαφνικά».