Ο πρώην επιθετικός της Αγγλίας, της Τότεναμ και της Τσέλσι, Jimmy Greaves πέθανε σε ηλικία 81 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι Spurs. Ο Greaves υπέστη εγκεφαλικό τον Μάιο του 2015 που τον άφησε αναπηρικό καροτσάκι και είχε σοβαρά προβλήματα στην ομιλία του. H Τότεναμ είπε ότι πέθανε στο σπίτι της το πρωί της Κυριακής.

Ο σύλλογος της Premier League ανέφερε σε δήλωσή του: «Είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι που μαθαίνουμε για το θάνατο του μεγάλου Jimmy Greaves, όχι μόνο του καλύτερου σκόρερ της Τότεναμ, αλλά του καλύτερου σκόρερ που έχει δει ποτέ αυτή η χώρα. Ο Jimmy πέθανε στο σπίτι του τις πρώτες πρωινές ώρες. σήμερα το πρωί, σε ηλικία 81 ετών.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της υπέροχης καριέρας του στο ποδόσφαιρο, το ποσοστό σκορ του Jimmy ήταν εκπληκτικό. Στους Spurs μετρά 266 γκολ σε 379 συμμετοχές μεταξύ 1961 και 1970 – 220 γκολ σε 321 αγώνες πρωταθλήματος, 32 γκολ σε 36 ισοπαλίες στο Κύπελλο FA, πέντε σε μόλις οκτώ ισοπαλίες στο Λιγκ Καπ και εννέα σε 14 ευρωπαϊκούς αγώνες ».

Αντιδρώντας στον θάνατο του Greaves στο Sky Sports News, ο πρώην μέσος της Τότεναμ, Τζέιμι Ο ‘Χάρα, λέγοντας ότι θα βιώσει απέραντη θλίψη σήμερα, ενώ όλοι θα χειροκροτήσουν τον θρύλο στον αγώνα Τότεναμ vs Τσέλσι.

«Δεν είναι εύκολο να χτίσεις μια κληρονομιά σε έναν σύλλογο, ο Greaves ήταν ένα σύμβολο, θρύλος του ποδοσφαίρου, οι Spurs ήταν πολύ τυχεροί που είχαν έναν τόσο σπουδαίο παίκτη ως μέρος του συλλόγου τους» ανέφερε.

Ποια η καριέρα του Jimmy Greaves

Ήταν μέλος της ομάδας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Αγγλίας το 1966, αν και δεν συμμετείχε στην τελική νίκη επί της Δυτικής Γερμανίας, ο Greaves σημείωσε 44 γκολ σε 57 συμμετοχές για τους Three Lions.

Η καριέρα του ξεκίνησε στα κατώτερα τμήματα της Τσέλσι και έγινε επαγγελματίας τον Μάιο του 1957, σκοράροντας στο ντεμπούτο του στους Μπλουζ, ενώ έβαλε 132 γκολ συνολικά για την ομάδα. Παρέμεινε στο Stamford Bridge μέχρι το 1961, όταν μετακόμισε στη Μίλαν. Μετά από μια σεζόν στο Μιλάνο, εντάχθηκε στους Spurs το 1961 για να παίξει στην επιτυχημένη ομάδα του Μπιλ Νίκολσον.

Η δήλωση της Τότεναμ συνέχισε: «Παρόλο που είχαμε μόλις κερδίσει το« Double », δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η άφιξη του Jimmy στο N17 μας έκανε ακόμα καλύτερη ομάδα.

Ο Greaves ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Γουέστ Χαμ και Μπάρνετ, πριν πρωταγωνιστήσει μαζί με τον πρώην επιθετικό της Λίβερπουλ, Σεν Τζον, στο δημοφιλές πρόγραμμα ITV «Saint and Greavsie» μεταξύ 1985 και 1992.

Τον Οκτώβριο του 1972, πλήθος 45.799 ατόμων συγκεντρώθηκε στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν για να αποτίσει φόρο τιμής στον Τζίμι στο αγώνα με τη Φέγενορντ.

Μετά από μια μακρά πορεία, ο Greaves έλαβε τελικά το μετάλλιο των νικητών του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2009. Πέντε χρόνια αργότερα το πούλησε σε δημοπρασία στον Sotheby’s για 44.000 λίρες.

Στη μετέπειτα ζωή του, αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού εγκεφαλικού επεισοδίου το 1992 από το οποίο ανέρρωσε, αλλά ακολούθησε ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο τον Μάιο του 2015 που τον άφησε αναίσθητο για έξι ημέρες στην εντατική και αργότερα σε αναπηρικό καροτσάκι.