Όταν πριν από λίγες ημέρες ο Γκουστάβο Πογέτ ανακοίνωσε τους εκλεκτούς του γι’ αυτό το ραντεβού της Εθνικής μας ομάδας, υπήρξε μια ένσταση από ορισμένους: Γιατί, αναρωτήθηκαν, κλήθηκε ο Δημήτρης Λημνιός, όντας εκτός δράσης επί σειρά μηνών και όχι ο Τάσος Δουβίκας, που τα «σπάει» με την Ουτρέχτη στην Ολλανδία;

Είναι αλήθεια πως ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν κινήθηκε 100% αγωνιστικά στην εν λόγω επιλογή. Λειτούργησε με βάση κυρίως το συναίσθημα. Ο Λημνιός τραυματίστηκε πέρυσι τον Ιούνιο σε ματς της «γαλανόλευκης» με την Κύπρο. Έπαθε ρήξη χιαστού. Εννιά μήνες του πήρε να επιστρέψει.

Καλώντας τον ο Πογέτ, του έστειλε ξεκάθαρα μήνυμα: «Σε στηρίζω, είμαι δίπλα σου». Με την Εθνική τραυματίστηκες, με την Εθνική θα το ξεπεράσεις. Team spirit. Σε αυτό το πλαίσιο, το κριτήριο είναι και ανθρώπινο.

Κι έπειτα, ο Λημνιός δεν είναι κάνας τυχαίος παίκτης – εννοείται. Ρυθμό θέλει και εμπιστοσύνη. Τα υπόλοιπα θα τα βρει. Πριν τον τραυματισμό του ήταν ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας εξτρέμ, με φοβερές εμφανίσεις στην Τβέντε (που αγωνιζόταν δανεικός). Σε πρώτη φάση, κρατάμε το comeback του, που πήρε σχήμα μόλις πέρασε αλλαγή, στο 80’ του φιλικού 0-0 με τη Λιθουανία.

Λημνιός: «Πέρασα δύσκολα, ταλαιπωρήθηκα πολύ…»

Μια βαθιά συγκινητική στιγμή για τον ποδοσφαιριστή της Κολωνίας. Το έδειξε σαφώς, κάνοντας δηλώσεις με βουρκωμένα τα μάτια αμέσως μετά τη λήξη:

«Θέλω να πω ευχαριστώ στον κόσμο που με το χειροκρότημά του μου έδωσε δύναμη μετά από μεγάλο διάστημα που ήμουν εκτός λόγω τραυματισμού. Πέρασα δύσκολα, ταλαιπωρήθηκα πολύ.

Μετά από μεγάλη αποχή, ένα δύσκολο τραυματισμό, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου που με στήριξε πολύ, στους συμπαίκτες μου και σε όλο τον κόσμο για τα μηνύματα στήριξης.

Τώρα είμαι πάλι πίσω για να βοηθήσω την ομάδα και θέλω να βοηθήσω την Εθνική στο μεγάλο στόχο που έχουμε. Με βοήθησαν πολύ οι φίλοι μου που βρέθηκαν εδώ για να μου δώσουν στήριξη».