Ο Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος επί μία 15ετία ήταν ο «ισχυρός άνδρας» του ιστορικού «Αγιαξ της Ηπείρου» και θα μείνει στην Ιστορία του ΠΑΣ ως ο μακροβιότερος πρόεδρο της ομάδας, απεβίωσε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Υπό την διοικητική καθοδήγηση του, ο ΠΑΣ Γιάννινα έζησε σπουδαίες στιγμές, με αποκορύφωμα την ευρωπαϊκή «έξοδο» το καλοκαίρι του 2016.

Οι δύο γιοί του, Γιώργος και Παναγιώτης, έχουν ήδη πάρει την θέση του αείμνηστου πατέρα τους, καθώς αφού πριν από μερικές ημέρες, εγκρίθηκε και τυπικά από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η μεταβίβαση των μετοχών. Πλέον, τα δύο παιδιά του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣ Γιάννινα, κατέχουν από 44,775% των μετοχών της ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

«Η ημέρα εκείνη που δεν θα θέλαμε να έρθει ποτέ, δυστυχώς ξημέρωσε. Ο αγαπημένος μας πρόεδρος, Γιώργος Χριστοβασίλης, έφυγε από την ζωή. Όλο αυτό το διάστημα πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια παρότι η μάχη ήταν άνιση.

Ένας υπέροχος άνθρωπος που από το 2008 όταν και ανέλαβε ιδιοκτήτης του συλλόγου κατάφερε να γράψει τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ και να μνημονεύεται ως ο καλύτερος πρόεδρος που είχε ποτέ του ο «Άγιαξ της Ηπείρου».

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου και ο άνθρωπος που γιγάντωσε τον Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Στα 15 χρόνια της θητείας του, κατάφερε να βάλει τις βάσεις ώστε ο Π.Α.Σ. να σταθεροποιηθεί στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία και να αποτελέσει ένας αξιοσέβαστος αντίπαλος για όλους, με μεγαλύτερο κατόρθωμα η έξοδος στην Ευρώπη την σεζόν 2015-16.

Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό καλοκαίρι του «Άγιαξ της Ηπείρου», και η κορυφαία στιγμή του συλλόγου με τα 4 ματς κόντρα σε Οντ και Άλκμααρ, στιγμές που θα μείνουν για πάντα στην μνήμη όλων των Ηπειρωτών. Παράλληλα έφτασε πολύ κοντά και στο όνειρο ενός τελικού Κυπέλλου Ελλάδος αφού δύο φορές η ομάδα έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση ημιτελικά του θεσμού.

Η οικογένεια του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ θρηνεί και με βαθιά θλίψη εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Γιώργου Χριστοβασίλη και τους οικείους του για τον αδόκητο χαμό του. Καλό ταξίδι πρόεδρε, το ευχαριστώ δεν αρκεί για όλες αυτές τις όμορφες στιγμές που πρόσφερες στην ιστορία του Π.Α.Σ. και στην πόλη των Ιωαννίνων».