Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Lionel Messi, δεν μπήκε στη λίστα για τον καλύτερο παίκτη της Ligue 1 μετά από την πρώτη του σεζόν στη Γαλλία. Αυτό αποτελεί μια μικρή έκπληξη για τον Messi, καθώς έχει σκοράρει τέσσερα γκολ σε 23 αγώνες πρωταθλήματος μετά την μεταγραφή του από την Barcelona.

Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2008- 2009 που ο Αργεντινός άσος δεν θα διεκδικήσει τη συγκεκριμένη διάκριση, αφού βρισκόταν επί 13 χρόνια στη λίστα. Επίσης, ο επιθετικός της PSG, Neymar, ο παίκτης της χρονιάς για το 2017-18, δεν κατάφερε επίσης να μπει στη λίστα. Η PSG αυτή τη στιγμή απέχει 14 βαθμούς από τη δεύτερη Marseille.

Υποψήφιος για το βραβείο του παίκτη της χρονιάς είναι ο συμπαίκτης του Messi στην PSG, Kylian Mbappe, ο πρώτος σκόρερ στη Ligue 1 με 24 γκολ μέχρι στιγμής για αυτή τη σεζόν, ο Martin Terrier της Rennes, ο Wissam Ben Yedder της AS Monaco, ο Dimitri Payet της Marseille και ο Lucas Paqueta της Lyon.

Ο Messi υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την PSG ενόψει της σεζόν 2021/22, τερματίζοντας την πολυετή συνεργασία του με την Barcelona. Έχει κερδίσει 10 τίτλους La Liga και αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς για εννέα φορές.

Στο φετινό  Champions League, όμως, σκόραρε πέντε γκολ σε επτά παιχνίδια, ενώ η PSG αποκλείστηκε στη φάση των 16 με ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο παίκτης της σεζόν, ένας τίτλος τον οποίο είχε κερδίσει προηγουμένως ο Mbappe, πρόκειται επίσης να ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

This is Bucks, this is Giannis κύριοι Σέλτικς

Cristiano Ronaldo: «Παντοτινή αγάπη» γράφει σε νέα συγκινητική ανάρτηση κρατώντας την νεογέννητη κόρη του

Novak Djokovic: Στο Wimbledon δε θα έχουμε φαινόμενα Αυστραλίας – Θα αγωνιστεί κανονικά