Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμπαιναν στη Λεωφόρο με ένα πρέπει ο καθένας. Ο Παναθηναϊκός να κερδίσει μετά από 11 σερί ντέρμπι χωρίς νίκη και να μη μείνει στο -4 από την ΑΕΚ και το -6 από τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση που κέρδιζε τον Ατρόμητο – ο ΠΑΟΚ κέρδισε αλλά το 2-0 διαμορφώθηκε αφού είχε πάει στο β’ ημίχρονο το ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έπρεπε επίσης να κερδίσει σε ντέρμπι που δεν το έχει κάνει φέτος (είχε να κερδίσει από το 1-0 στο Καραϊσκάκης απέναντι στον ΠΑΟ πέρσι) και να μη μείνει στο -9 από την κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής γιατί, παρά τους 4 νέους παίκτες που ήρθαν για να παίζουν βασικοί και παρά την αλλαγή προπονητή, ως ομάδα έχει τις δομές και τις βάσεις που είχε αφήσει ο Γιοβάνοβιτς, τις οποίες ο Ολυμπιακός τις αγνοεί εδώ και δύο χρόνια με τόσες αλλαγές προπονητών και παικτών.

Το 2-0 είναι ένα σκορ που δεν ήρθε εύκολα, αλλά δεν ήρθε και τόσο δύσκολα όσο θα φανταζόταν κανείς για ένα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός απείλησε για ένα δεκάλεπτο πριν το 1-0 και για ένα 10λεπτο μετά το 2-0, με τον Κααμπί να χάνει τη φάση του αγώνα για τον Ολυμπιακό επειδή δεν μπορεί να κάνει ένα κοντρόλ της προκοπής και να στρώσει τη μπάλα μπροστά για να πλασάρει με άνεση.

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός Τάσος Μπακασέτας

Ο Παναθηναϊκός πήρε από αυτό το ματς την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν για τα ντέρμπι και πάει να παίξει 5 ματς για το τέλος του πρωταθλήματος που είναι βατά, με εξαίρεση το ματς με τον Άρη που είναι δύσκολο, αλλά το παίζει στη Λεωφόρο και με κόσμο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια γεύση από αυτό που πλήρωσε στον Μπακασέτα

Αυτό το 2-0 ο Παναθηναϊκός το οφείλει στην μεταγραφική του δραστηριότητα τον Ιανουάριο. Κυρίως, γιατί έφερε τον Μπακασέτα που ήρθε για να γίνει ο ηγέτης της επόμενης 3ετίας και δείχνει πως θέλει και μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Κλέψιμο και key pass στο 1-0 για να βγάλει σέντρα ο Παλάσιος για το γκολ του Μπερνάρ, σέντρα στον Γερεμέγεφ και 2-0 ο Παναθηναϊκός και ευκαιρία για διαχείριση του ματς.

Παναθηναϊκός

Σε αυτό το ντέρμπι ο Φατίχ Τερίμ επανήλθε στην 11αδα που του έδωσε καύσιμο στον πρώτο δύσκολο μήνα, βάζοντας δηλαδή στην άμυνα Αράο και Γεντβάι, που ήταν περίφημοι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στον κύπελλο. Αν σήμερα είχε βάλει τον Ούγκο, ο Παναθηναϊκός θα είχε φάει σίγουρα ένα γκολ από την αριστερή πλευρά που είναι φέτος η πιο προβληματική του αμυντικά, ιδίως απέναντι στο καλό δίδυμο Μασούρα-Ρόντινεϊ.

Η παρουσία του Αράο στην άμυνα, προσφέρει στον Ρούμπεν την άνεση να μην τρέχει σώνει και ντε μέχρι χαμηλά για να πάρει τη μπάλα και να κάνει μόνο αυτός το μοίρασμα της μπάλας προς την επίθεση. Και βάζοντας δίπλα σε Ρούμπεν τον Τσέριν με τον Μπακασέτα, είχε παρατάξει μια τριάδα που είχε όλα τα χαρακτηριστικά, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που στο κέντρο είχε τον Έσε ως 6άρι, τον φρέσκο Τσικίνιο ως 8άρι και τον Αλεξανδρόπουλο να τρέχει μπροστά για να πρεσάρει, χωρίς όμως να είναι ποδοσφαιριστής ικανός για να προσφέρει δημιουργικά.

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός 2-0

Τι έκανε ο Καρβαλιάλ με την αριστερή πλευρά;

Ο Καρβαλιάλ πυροβόλησε και τα πόδια του με αυτά που έκανε στην αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού, τόσο στην αρχική εντεκάδα όσο και μετά στις αλλαγές. Και τα δύο γκολ ο Παναθηναϊκός από κει τα έφτιαξε.

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί τώρα στο -9 από την κορυφή, έχει να πάει στην Τούμπα να παίξει με τον ΠΑΟΚ σε γεμάτο γήπεδο και έχει και τα δύο ματς στην Ευρώπη με την Φερεντσβάρος. Πολύ βουνό μπροστά του.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα διάστημα χωρίς μεγάλα πρέπει, με ηρεμία, για να διαχειριστεί ο Τερίμ τους παίκτες και να επιστρέψουν και οι τραυματίες, να τους έχει όλους στη διάθεσή του και να βρει την κατάλληλη 11άδα.

ΥΓ. Δείτε τι κάνει ο Αράο στο ξεκίνημα του 1-0.

ΥΓ1. Μπερνάρ έκανε πολλά λάθη που προσέφεραν ευκαιρία στον Ολυμπιακό να γίνει επικίνδυνος, ενώ έχει κάνει πολύ κακό τελείωμα στο γκολ. Στέκεται τυχερός όμως και η μπάλα του στρώνεται σε κενή εστία.