Μπορεί οι περισσότερες σειρές να αποτελούν ξεκάθαρα προϊόντα μυθοπλασίας, ωστόσο μετά από την προβολή τους μπορούν να εμπνεύσουν κάποιους και να εφαρμοστούν στην πραγματικότητα. Αυτό μας απέδειξε η περιπέτεια ενός ληστή στην Ιταλία.

Ένας άνδρας είπε στην αστυνομία ότι μιμούταν το ύφος του αριστοκράτη λωποδύτη στη γαλλική τηλεοπτική σειρά Lupin, όταν επιχείρησε να ληστέψει μια εκκλησία στη βόρεια Ιταλία.

Φορώντας ένα δερμάτινο μπουφάν, παρόμοιο με αυτό που φορούσε ο πρωταγωνιστής της σειράς στο Netflix, ο 21χρονος, ο οποίος παραμένει ανώνυμος, είπε ότι περίμενε να χτυπήσουν οι καμπάνες της εκκλησίας για να σπάσει τη γυάλινη πόρτα της.

Είπε στην αστυνομία ότι είχε μελετήσει προσεκτικά τις λεπτομερείς τεχνικές του Assane Diop, του πρωταγωνιστή του Lupin, πριν την απόπειρα ληστείας του. Βέβαια τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου σύμφωνα με το σχέδιο, κάτι που δεν γίνεται στις ταινίες.

Μετά την είσοδό του στην εκκλησία στη Μόντσα, μια πόλη κοντά στο Μιλάνο, ο άνδρας έκλεψε περίπου 21 € από το παγκάρι, μαζί με ένα μπουκάλι χυμού πορτοκάλι.

Αλλά τα τραύματα που υπέστη στο χέρι του από το σπάσιμο της γυάλινης πόρτας τον οδήγησαν, μετά την επιστροφή στο σπίτι, να καλέσει για βοήθεια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, ο άνδρας έφτιαξε αρχικά μια ιστορία ότι δέχθηκε επίθεση και ότι τον λήστεψαν τρία άτομα, εξ ου και τα τραύματα του. Στη συνέχεια, όμως, ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στην αστυνομία, παραδεχόμενος την ενοχή του και εξηγώντας ότι είχε εμπνευστεί από τον Lupin.

Οι ακροβάτες ληστές που θυμίζουν σχέδιο του Lupin

Ο ληστής και στο παρελθόν είχε δοκιμάσει να ληστέψει την εκκλησία, οπότε την θεώρησε εύκολο στόχο. Οι κλέφτες στην Ιταλία χρησιμοποιούν συχνά τολμηρές τακτικές στις ληστείες του και άλλοι είναι πιο επιτυχημένοι από το βαρύγδουπο Lupin της Μόντσα.

Με την ονομασία «ακροβάτες κλέφτες», μια συμμορία τεσσάρων συνελήφθη στο Μιλάνο τον Ιανουάριο αφού φέρεται να παρακολουθούσε τις κινήσεις των διασημοτήτων και των influencer της πόλης στο Instagram πριν σκαρφαλώσει στις πολυκατοικίες τους και ληστέψει τα σπίτια τους.

Πριν από τη σύλληψή τους, η συμμορία είχε καταφέρει να κλέψει αντικείμενα αξίας χιλιάδων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων, τσαντών σχεδιαστών και ρολογιών Rolex. Αυτό ναι, θα μπορούσε να είναι και ένα σχέδιο του Arsene Lupin.