Μπορούν τα χρήματα να αγοράσουν την ευτυχία; Οι επιστήμονες λένε ότι μπορεί. Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου στην έγκυρη εφημερίδα “The Washington Post”. Σώπα. Μιλάμε για σοκ. Κανείς δεν το περίμενε. Δύο εξέχοντες ερευνητές, ο Daniel Kahneman και ο Matthew Killingsworth, κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα σε μια κοινή μελέτη που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Αλλά το 2021, ο Killingsworth, ερευνητής της ευτυχίας και ανώτερος συνεργάτης στο Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, ανακάλυψε ότι η ευτυχία δεν ισοπεδώνεται μετά από 75.000 δολάρια και ότι μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται με εισόδημα πολύ μεγαλύτερο από 200.000 δολάρια.

Στη μελέτη τους, οι Kahneman και Killingsworth εξέτασαν 33.391 ενήλικες ηλικίας μεταξύ 18 και 65 ετών που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, εργάζονται και αναφέρουν εισόδημα του νοικοκυριού τουλάχιστον 10.000 $ ετησίως. Οι ερευνητές είπαν ότι δεν είχαν ουσιαστικά δεδομένα για όσους κερδίζουν πάνω από 500.000 $ (που να τους βρουν). Για να μετρηθεί η ευτυχία τους, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν τα συναισθήματά τους σε τυχαία διαστήματα μέσα στην ημέρα μέσω μιας εφαρμογής smartphone που αναπτύχθηκε από την Killingsworth με την ονομασία Track Your Happiness.

Διαβάστε όλη την διαφωτιστική έρευνα στο Provocateur.gr