Οντότητες που συνδέονται με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, Έλον Μασκ, και τις εταιρείες του, φέρεται να έχουν αποκτήσει χιλιάδες στρέμματα γης στο Τέξας των ΗΠΑ με την ελπίδα να δημιουργήσουν μια πόλη όπου οι υπάλληλοί του θα μπορούσαν να ζουν και να εργάζονται, όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal».

Οι οντότητες αυτές έχουν αγοράσει τουλάχιστον 3.500 στρέμματα κοντά στο Όστιν και βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας μιας πόλης που ονομάζεται Σνέιλμπρουκ, η οποία είναι μια προφανής αναφορά στη μασκότ της εταιρείας κατασκευής σηράγγων του Μασκ, δηλαδή της Boring Company.

Το δημοσίευμα επικαλείται κομητειακά συμβόλαια και άλλα αρχεία, καθώς και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πόλης και της κομητείας, εσωτερικές επικοινωνίες της εταιρείας, αρχεία κρατικών αδειών και συνεντεύξεις με ιδιοκτήτες γης και αξιωματούχους της πόλης και της κομητείας.

Με την πάροδο των ετών, οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν προσφέρει αρκετές ανέσεις για να προσελκύσουν εργαζόμενους και μερικές φορές να τους δώσουν κίνητρα για περισσότερες ώρες εργασίας. Έτσι, χτίζοντας μια δική του εταιρική πόλη, ο Έλον Μασκ θα μπορούσε να προχωρήσει αυτή την προσέγγιση ακόμa περισσότερο.

Ποιο είναι το σχέδιο του Έλον Μασκ για τη δική του πόλη-ουτοπία

Ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», θέλει οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του Boring Co., Tesla και SpaceX – οι οποίες έχουν σημαντικές παραγωγικές εγκαταστάσεις κοντά στο Όστιν – «να μπορούν να ζουν σε νέες κατοικίες με ενοίκια κάτω από αυτά της αγοράς». Η προσπάθεια για την πόλη του Σνέιλμπρουκ φέρεται, επίσης, να περιλαμβάνει σχέδια για την κατασκευή περισσότερων από 100 κατοικιών, καθώς και άλλες υποδομές, όπως μια πισίνα και μια υπαίθρια αθλητική περιοχή.

Η δημιουργία μιας πόλης θα μπορούσε να δώσει στον Έλον Μασκ, ο οποίος είναι γνωστό ότι συγκρούεται με τις κρατικές και ομοσπονδιακές ρυθμιστικές Αρχές, περισσότερο λόγο για το πώς λειτουργούν τα πράγματα.

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε, πριν από περίπου τρία χρόνια, ότι θα μεταφέρει την έδρα της Tesla και την προσωπική του κατοικία από την Καλιφόρνια στο Τέξας, επικαλούμενος τους περιορισμούς της εν λόγω Πολιτείας που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Πέρσι, η Tesla άνοιξε μια νέα μονάδα κατασκευής στο Όστιν. Η SpaceX και η Boring Co., που επίσης ανήκουν στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, έχουν εγκαταστάσεις στο Τέξας, και η Boring Co. φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τις Αρχές του Όστιν σχετικά με το ενδεχόμενο κατασκευής σηράγγων στην πόλη, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα.

Τα αρχεία ιδιοκτησίας για την κομητεία Μπάστροπ, η οποία γειτνιάζει με το Όστιν, δείχνουν ότι η Boring Co. κατέχει 11 οικόπεδα κοντά στον ποταμό Κολοράντο, όπου χτίστηκαν κινητές κατοικίες τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τα αρχεία που εξέτασε το CNN.

Η Επιτροπή Περιβαλλοντικής Ποιότητας του Τέξας πρόκειται να πραγματοποιήσει συνάντηση αναφορικά με τα πλάνα για μια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στην ίδια περιοχή, τα οποία υποβλήθηκαν από μια εταιρεία που σχετίζεται με την Boring Co.

Επίσης, η ίδια οντότητα κατέχει σειρά από εκτάσεις κοντινών ακινήτων που περιλαμβάνουν εμπορικά και οικιστικά οικόπεδα, βοσκοτόπια και γεωργική γη, σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία. Ακόμα, τοπική εφημερίδα του Τέξας ανέφερε ότι η ομάδα του Έλον Μασκ έχει συζητήσει την ενσωμάτωση της πόλης στην κομητεία Μπάστροπ.

Πάντως, οι Αρχές της κομητείας Μπάστροπ δήλωσαν στη «Wall Street Journal» ότι δεν είχαν λάβει αίτηση για ενσωμάτωση, η οποία απαιτεί συγκεκριμένο αριθμό κατοίκων, είτε από τον Έλον Μασκ είτε από οποιαδήποτε από τις οντότητές του.

Από την πλευρά τους, τέλος, η Tesla, η SpaceX και η Boring Co., που ανήκουν στον Έλον Μασκ, δεν έχουν απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό των δημοσιευμάτων.

Photo credits: Getty Images