Είναι πολλές οι φορές που με έχει πάρει το ξημέρωμα χαζεύοντας TikTok. Είναι αυτή η παγίδα η ρημάδα, που μπαίνεις για δέκα λεπτά, ίσα-ίσα για να κοιμηθείς, και τελικά καταλήγεις να κάνεις scrolling δύο ώρες. Στην καλύτερη. Το πρόβλημα είναι πως η ώρα περνάει με κάτι satisfying βίντεο, που δεν μπορείς να σταματήσεις να τα βλέπεις, που νιώθεις το ένα μάτι σου να κλείνεις αλλά συνεχίζεις ακάθεκτος/η.

Ένα παράδειγμα satisfying βίντεο είναι το.. beauté των αλόγων, που πραγματικά κάνουν χαμό στο TikTok. Είναι αυτά τα βίντεο που καθαρίζουν τις πατούσες τους και είναι τόσο αναθεματισμένα ωραία, που δικαίως συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές. Ένα άλλο παράδειγμα, είναι αυτοί που τρώνε μπροστά στην κάμερα, που απλά σ’αρέσει να τους ακούς.

Εκτός όμως από αυτά, τις τελευταίες ημέρες ο αλγόριθμος του TikTok δεν γνωρίζει τι φάση περνάει, αλλά μου πετάει αυτά τα βίντεο με τα γυάλινα μπουκάλια, που ενώ στην αρχή τα σνόμπαρα, τελικά κατέληξα να τα βλέπω με μανία μέχρι τέλους. Είναι αυτά που κάποιος πετάει γυάλινα μπουκάλια, με οτιδήποτε μέσα, προκειμένου να σπάσουν. Κάποια σπάνε, κάποια όχι.

@rachapotes #asmr #asmrsounds #asmrtiktoks ♬ som original – RachaPotes

TikTok: Τα βίντεο που γίνονται viral

Αυτά τα βίντεο, λοιπόν, συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές και χιλιάδες likes. Δεν γνωρίζουμε από ποιον ακριβώς ξεκίνησε αυτό το trend, αλλά είναι ιδανικά για τον όρο ASMR, δηλαδή προκαλούν μια ευχάριστη αίσθηση σε όποιον τα βλέπει.

@mrpotee #asmr #satisfying #asmrsounds #asmrtiktoks #asmrvideo ♬ som original – Mrpote

Τα γυάλινα μπουκάλια ρίχνονται σε μαρμάρινα σκαλιά, είτε με ποτό στο περιεχόμενό τους, είτε με μπίλιες, είτε με ελιές, και απλά σκορπάνε σε χιλιά κομμάτια. Βέβαια, ο ήχος που βγάζουν τα ποτά όταν σκάνε, αυτό το πλαφ, είναι τόσο υπέροχος εκείνη τη στιγμή.

Πάντως, όσοι μπαίνουν στη διαδικασία και γυρίζουν βίντεο, μάλλον έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο για να μαζεύουν αυτό το χάος που προκαλείται.

@mrpotee #asmr #satisfying #asmrvideo #asmrsounds #asmrtiktoks ♬ som original – Mrpote