Οι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια εκφράζουν όλο και περισσότερο μια ανάγκη επιστροφής στη φύση. Άλλοι μετακομίζουν στα χωριά, άλλοι, λιγότεροι και πιο σκληροπυρηνικοί, επιλέγουν την αναζήτηση του πρωτογονισμού. Έχουμε μιλήσει στο παρελθόν εδώ για τον Liver King, που τρώει ωμά κομμάτια κρέατος και εκπαιδεύεται ως αγριάνθρωπος, τώρα είναι η σειρά του Αληθινού Ταρζάν, του Γάλλου Λεό Ιρμπέν (Leo Hurbin/Urban), ο οποίος μελετούσε για περίπου 10 χρόνια την κίνηση των πιθηκοειδών στο δάσος και όταν ένιωσε έτοιμος, πήρε των οματιών του και μετακόμισε στο δάσος για να ζει κι αυτός ως πρωτόγονο θηλαστικό.

Ο Ιρμπέν αποκαλεί εαυτόν Αληθινό Ταρζάν και φροντίζει από την πρώτη κιόλας μέρα να βάλει ένα μεγάλο κοινό των social media στο ταξίδι του προς την ανακάλυψη του πρωτόγονου εαυτού του, με αποτέλεσμα να έχει πιάσει πλέον τους 310.000 subscribers στο Youtube και τα 2 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, με τα βίντεό του να έχουν τρομερό engagement και να κάνουν από 150 μέχρι 600.000.

Στο κανάλι του ο Γάλλος Ταρζάν έχει βέβαια και βίντεο όπου κάνει παρκούρ ή σκαρφαλώνει σε κτήρια, με ένα βίντεο να έχει πιάσει το ένα εκατομμύριο προβολές.

Έτσι ξεκίνησε ο Ταρζάν, με παρκούρ και αναρρίχηση σε κτήρια και από εκεί εμπνεύστηκε και αποφάσισε να δοκιμάσει τη ζωή σε δάσος, όπως ζουν οι χιμπατζήδες και όλα τα πιθηκοειδή/μαϊμουδοειδή.

«Περνάω τον περισσότερο χρόνο μου στο δάσος. Μόλις εμφανιστεί μια αχτίδα φωτός, θέλω να είμαι έξω. Αναπνέω τον καθαρό αέρα και εγκλιματίζομαι στις θερμοκρασίες της μέρας, κάτι σημαντικό για μένα πριν κάνω οποιαδήποτε δραστηριότητα. Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο ρυθμό ή πρόγραμμα, όπως τα άγρια ζώα δεν έχω χρησιμοποιώ ρολόι στη διάρκεια της μέρας. Αφήνω τον εαυτό μου να οδηγηθεί από αυτό που προσφέρει το δάσος.

Αυτά που καταφέρνω να αντιληφθώ, γίνονται οι προκλήσεις που μου παρουσιάζονται. Αρκετές φορές βρίσκομαι στα ύψη, νιώθω όμορφα εκεί και έχω την ευκαιρία να μπω σε ένα βαθύτερο επίπεδο συγκέντρωσης. Η εξάσκησή μου μπορεί να είναι μία ώρα ή μπορεί ακόμα και 6 και 7 ώρες», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του εδώ.

Ένας Ταρζάν Youtuber, Instagrammer και ταξιδιώτης

Τώρα, πώς μπορεί κάποιος να μιλάει για πρωτόγονη ζωή όταν έχει τόση επαφή με τα social media και φτιάχνει τόσα πολλά βίντεο από την καθημερινότητα του, είναι μια άλλη συζήτηση. Δε φανταζόμαστε δηλαδή τον Ταρζάν στην ταινία να κάνει Get Ready With Me ή tutorials για το πώς να ντύνεστε πάνω στο κλαδί.

Πάντως, ο συγκεκριμένος Γάλλος, είναι εντυπωσιακός, καθώς η 10ετής μελέτη του στην κίνηση των χιμπατζήδων στο πώς σκαρφαλώνουν, πώς πηδούν από δέντρο σε δέντρο, φαίνεται στις δικές του κινήσεις, στο πώς ρίχνει το σώμα του προς τα πίσω, πώς κάνει το grip του.

Ο Ιρμπέν κυκλοφορεί ξυπόλυτος και χωρίς μπλούζα, με ένα σκισμένο παντελόνι, ενίοτε όμως είναι και γυμνός. Σε βίντεο που έχει κάνει, έχει συναναστραφεί και φυλές σε διάφορα σημεία του κόσμου, με τη βάση του να είναι η Λατινική Αμερική και το δάσος του Αμαζονίου.

Το πιο χαρακτηριστικό του βίντεο, είναι η τελετή της Αγιαχουάσκα που είχε κάνει στον Αμαζόνιο, μια τελετή που είναι σαν μια νάρκωση που σε μεταφέρει σε ένα ανώτερο πνευματικό επίπεδο.