Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Τζέιμς Νέισμιθ, κάπου στη Μασαχουσέτη, αποφάσιζε να δοκιμάσει μια τρελή για την εποχή ιδέα: πήρε ένα καλάθι για τα φρούτα και αποφάσισε να ρίξει μια μπάλα σε αυτό από απόσταση. Αφού το δοκίμασε χαμηλά, άρχισε σιγά σιγά να δίνει ύψος στο καλάθι για να μεγαλώσει τον βαθμό δυσκολίας. Κάπως έτσι εφευρέθηκε το μπάσκετ.

Μπορεί εν έτει 2023 οι σπουδαίες εφευρέσεις να λιγοστεύουν, να είναι πιο σπάνιες, αλλά ποιος ξέρει, μπορεί σε 100 χρόνια από σήμερα να έχουμε ένα νέο λαοπρόβλητο άθλημα και να μνημονεύουμε τους θεούληδες του που αποφάσισαν να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού και ανέβασαν το βίντεο στο Instagram.

Έτσι, αφαίρεσαν τη μπασκέτα από τον στύλο και έδεσαν τη μπάλα. Η μπασκέτα πήγε στα χέρια τους και ο στόχος πλέον ήταν να βάλουν τη μπασκέτα στη μπάλα κι όχι τη μπάλα στη μπασκέτα και το καλάθι.

Φυσικά, είναι ακόμα μια πρώιμη ιδέα και μια μεγάλη μπασκέτα είναι δύσκολο να την κουβαλάς τρέχοντας, αλλά τα πράγματα εξελίσσονται και μπορεί να αφαιρεθεί το ταμπλό στο μέλλον και να κρατάνε μόνο τη μπασκέτα, άρα να είναι πιο πρακτικό και ευέλικτο.