Ένα νέο τεστ σχέσεων είναι το καινούργιο trend στο TikTok και οι TikTokers συμφωνούν ότι το ξεφλούδισμα ενός πορτοκαλιού είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια σχέση που να διαρκεί.

Το νέο τεστ σχέσεων του TikTok, γνωστό με την ονομασία «Θεωρία Φλοιού Πορτοκαλιού», ισχυρίζεται ότι είναι σημάδι αληθινής αγάπης αν ο σύντροφός σου ξεφλουδίζει για σένα πορτοκάλια, χωρίς να του το ζητήσεις.

Και το τεστ του TikTok δεν περιορίζεται μόνο στο ξεφλούδισμα των πορτοκαλιών, αλλά μάλλον σε όλες τις μικρές πράξεις εξυπηρέτησης που δείχνουν τη φροντίδα του για εσένα.

TikTok πορτοκάλι

TikTok: Υπάρχει αληθινή αγάπη στη φλούδα ενός πορτοκαλιού

Μπορεί η αληθινή αγάπη να βρεθεί σε ένα καθαρισμένο πορτοκάλι; Μια viral TikTok τάση, γνωστή ως «Θεωρία φλοιού πορτοκαλιού», λέει «ναι».

Το hashtag #OrangePeelTheory έχει συγκεντρώσει 34,4 εκατομμύρια προβολές στο TikTok την ώρα που δημοσιεύτηκε.

Ισχυρίζεται ότι ένα άτομο που εκτελεί μικρές πράξεις εξυπηρέτησης για τον σύντροφό του, χωρίς να του ζητηθεί -όπως το ξεφλούδισμα ενός πορτοκαλιού- δείχνει πόσο πολύ νοιάζεται.

Και αυτό περιλαμβάνει πράγματα που οι σύντροφοί τους τους θα μπορούσαν να κάνουν και μόνοι τους, όπως εξηγεί η χρήστρια του TikTok Άννα Μπέρμιγχαμ σε ένα βίντεο σχετικά με την τάση.

«Ας πούμε ότι, για οποιονδήποτε λόγο, μισώ το ξεφλούδισμα πορτοκαλιών -αλλά μου αρέσουν πολύ τα πορτοκάλια. Ρωτάω τον σύντροφό μου, “Μωρό μου, σε πειράζει να ξεφλουδίσεις αυτό το πορτοκάλι για μένα;”» λέει η Μπέρμιγχαμ στο βίντεο της TikTok, το οποίο έχει προβληθεί πάνω από 1,1 εκατομμύρια φορές.

«Και μπορούν είτε να απαντήσουν: “Φυσικά, αγάπη! Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”. Ή μπορούν να πουν: “Όχι, είσαι απόλυτα ικανός να ξεφλουδίσεις μόνος σου ένα πορτοκάλι”», συνέχισε.

«Και ανάλογα με την απάντηση του συντρόφου καθορίζεται και η στάση του απέναντι στη σχέση», πρόσθεσε στο βίντεό της στο TikTok.

Σε τελική ανάλυση, αυτές οι μικρές πράξεις εξυπηρέτησης αφορούν την έκφραση αγάπης άνευ όρων, καθώς πρόκειται για το «θέλετε να κάνετε πράγματα για να τον δείτε χαρούμενο, ακόμα κι αν σας ενοχλεί ή ακόμα κι αν δεν υπάρχει τίποτα για εσάς», είπε στο βίντεό της στο TikTok.

TikTok: Τι λένε οι TikTokers

Πολλοί άλλοι χρήστες του TikTok έχουν επίσης ακολουθήσει την τάση για να δείξουν και εκείνοι τον τρόπο με τον οποίο τα αγαπημένα τους πρόσωπα έχουν «ξεφλουδίσει τα πορτοκάλιά τους» για αυτούς.

Σε ένα βίντεο που προβλήθηκε πάνω από 20,9 εκατομμύρια φορές, μια χρήστρια του TikTok η Τζένα, αποκάλυψε πώς ο φίλος της γύρισε σπίτι μια μέρα με χωρισμένα ασπράδια αυγού από τους κρόκους για εκείνη.

Αυτό ήρθε, αφού του παραπονέθηκε πόσο μισούσε να ξεχωρίζει τα ασπράδια από τους κρόκους κατά το ψήσιμο, λόγω των μακριών νυχιών της.

«Ήταν ειλικρινά μια μικρή παρατήρηση που πίστευα ότι δεν της έδωσε ιδιαίτερη σημασία (π.χ. δεν ήταν μεγάλη υπόθεση, απλώς μια μικρή στιγμή απογοήτευσης)», έγραψε στη λεζάντα πάνω από το βίντεο. «Αλλά τελικά έδωσε! Ποτέ δεν πίστευα ότι τα ασπράδια των αβγών θα με έκαναν να κλάψω».

Το κορυφαίο σχόλιο, το οποίο έχει πάρει πάνω από 430.600 likes στο TikTok., έγραφε: «Σου καθάρισε το πορτοκάλι».

Μία άλλη χρήστρια του TikTok, η Λιζ, μοιράστηκε επίσης τη δική της εμπειρία βάσει της «Θεωρίας φλοιού πορτοκαλιού» σε ένα βίντεο που προβλήθηκε πάνω από 94.100 φορές.

Σε μια ιδιαίτερα απογοητευτική μέρα στη δουλειά, ο φίλος της την εξέπληξε -όπως και τους συναδέλφους της- όταν παράγγειλε και της παράδοσαν στη δουλειά τον αγαπημένο της καφέ και το σνακ, είπε στο βίντεο.

«Πήγα σήμερα το πρωί με την σκέψη: “Θεέ μου, δεν ξέρω αν θα επιβιώσω αυτή τη μέρα… Ευτυχώς την ξεπέρασα χάρη στη στιγμή που άλλαξε τη διάθεση ολόκληρης της ημέρας μου», είπε η Λιζ στο βίντεό της στο TikTok.

Και δεν είναι λόγω του κόστους ή του γεγονότος ότι αυτά ήταν τα αγαπημένα της σνακ, αλλά μάλλον επειδή βγήκε από το πρόγραμμά του για να κάνει κάτι για εκείνη, όπως εξήγησε.

TikTok: Πώς ξεκίνησε το hashtag #OrangePeelTheory

Αν και η προέλευση της τάσης δεν είναι ξεκάθαρη, πιστεύεται ότι ξεκίνησε με ένα viral slideshow του TikTok που δείχνει μια συνομιλία μεταξύ ενός πρώην ζευγαριού.

«Μου λείπει όταν μου ξεφλουδίζεις τα πορτοκάλια για μένα το πρωί», έγραφε ένα μήνυμα, καθώς ο αποστολέας εξήγησε ότι «ακόμα πετιέται χυμός παντού γύρω και καρφώνω τα νύχια μου βαθιά σε αυτό» όταν προσπαθούν να το κάνουν μόνοι τους.

Καθώς το πρώην ζευγάρι αναπολεί τον χρόνο που πέρασε μαζί, ο παραλήπτης λέει στον αποστολέα «μην στείλεις ξανά μήνυμα», γιατί αυτό θα προκαλέσει περισσότερο κακό.

Στη συνέχεια, η ανταλλαγή ολοκληρώνεται με ένα μήνυμα που έλεγε: «Σήμερα καθάρισα το πορτοκάλι μου».

Με πληροφορίες από bussinessinsider.com